Inspiratie

800 jaar kerststal: kleurplaat voor Kerstmis

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 08 december 2023

De kleurplaat op Vier.nu Kerstmis

Download de kleurplaat ook op Vier.nu Kerstmis

Het bisdom Rotterdam heeft een kleurplaat laten maken voor Kerstmis. Deze is te downloaden via de bisdomwebsite. De kleurplaat is ook beschikbaar op Vier.nu Kerstmis.

De kleurplaat is gemaakt door de illustrator van Tussenbeide, Merel van Lamoen. Zij illustreerde dit jaar de kerstkaart van bisschop Van den Hende. In het verlengde daarvan werd deze kleurplaat gemaakt. Een deel van de illustratie is ook te zien op de cover van Tussenbeide.

Op de kleurplaat is de kerststal getekend met alle figuren die daarin voorkomen: een herder met zijn schapen, de wijzen, de os en ezel, de engelen, en Maria en Jozef met het kind Jezus in de kribbe.

Op 24 december is het precies 800 jaar geleden dat de heilige Franciscus van Assisi in het stadje Greccio in Italiƫ een levende kerststal liet inrichten (1223-2023). Deze eerste levende kerststal was de opmaat voor een traditie die nog altijd actueel is. Op tal van plekken - thuis, op school, in de kerk en op straat - wordt de geboorte van Christus uitgebeeld met de kerststal.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven