Inspiratie

Dit is het thema van de Nationale Bedevaart Brielle 2018

Door: Bisdom zaterdag 19 mei 2018

Foto: Jan Peeters/KN

‘Volharden in het Gebed is een mooi en ook belangrijk thema’

‘Volharden in het Gebed’ is het thema van de Nationale Bedevaart op 7 juli 2018. De Bisschoppelijke Brielse Commissie (BBC) sluit met dit thema aan bij het diocesane Jaar van Gebed. “Bidden is precies wat die negentien mannen, die we nu kennen als de Martelaren van Gorcum, deden in afwachting van hun lot”, vertelt de voorzitter van de BBC, pastoor Jack Glas.

“Dat gebed gaf hen kracht om de weg die voor hen lag te gaan, met overtuiging en met kracht. Net zoals ons gebed ons kracht kan geven om de tegenslagen in ons leven het hoofd te bieden. Nu in het Jaar van het Gebed staan we daar extra bij stil. De Martelaren van Gorcum volhardden in hun moeilijke laatste dagen in gebed. Het gebed heeft hen geholpen. En het gebed kan ook ons helpen.”

Het thema van 2018 is een mooi thema en ook een belangrijk thema legt pastoor Jack Glas uit: “Gebed is onze levensbron. Het verbindt ons met God en is de basis van waaruit we kunnen leven met Christus. En volharden in gebed is belangrijk, omdat onze gebeden niet altijd direct verhoord worden. Ieder van ons komt in zijn of haar leven het kruis tegen. Door te blijven bidden en niet op te geven kunnen we kracht vinden. Zoals de Martelaren van Gorcum in het gebed de kracht vonden om trouw te blijven aan het geloof in de Heer en aan de Kerk.”

Het Jongerenprogramma tijdens de Nationale Bedevaart wordt verzorgd door de blauwe zusters. Zij gaan met jongeren in gesprek over het gebed van de zusters. Daarbij zullen zij ook spreken over hun medezusters in conflictgebieden elders in de wereld. Er zijn bijvoorbeeld communiteiten van zusters in Syrië en Gaza. In die moeilijke situaties blijven de zusters bidden, terwijl ze zich inzetten voor de nood van de mensen die ze helpen.

De Nationale Bedevaart naar het heiligdom van de Martelaren van Gorcum in Brielle op zaterdag 7 juli start met een plechtige eucharistieviering om 11.00 uur waarin bisschop Van den Hende hoofdcelebrant is en een aantal priesters concelebreert. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door koor Canticum Novum uit Lisse. ‘s Middags zijn er tal van andere gebedsmomenten, zoals het Rozenkransgebed, de Kruisweg, een plechtige Vespers. De Nationale Bedevaart sluit af met een processie door de Ommegang en de pelgrimszegen.

(Bron: martelarenvangorcum.nl)

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven