Foto: Ramon Mangold

Diocesaan themajaar van Advent 2017 tot Advent 2018

Het diocesane Jaar van Gebed startte op zondag 3 december, bij het begin van de Advent en het nieuwe kerkelijk jaar. Het duurde tot de Advent 2018. Mgr. Van den Hende nodigde uit voor dit Jaar van Gebed "om als netwerk van liefde te werken aan onze verbondenheid met de levende Heer." In de voorleesbrief van de bisschop die bij de start van het Jaar van Gebed werd verspreid, schreef de bisschop: "In eenheid met de wereldkerk mogen wij als bisdom Rotterdam bijdragen aan de opbouw van een beschaving van liefde, opdat de wereld steeds meer de vorm aanneemt van het Rijk van God: door Hem en met Hem en in Hem. Want los van de Heer kunnen wij niets.”

Hieronder vind je het nieuwsarchief van het Jaar van Gebed.

• Dit was de afsluiting van het Jaar van Gebed

Door: Bisdom Rotterdam zondag 25 november 2018

“Een heel jaar lang hebben we aandacht besteed aan de opdracht van de Heer om te volharden in gebed.” Op zondag 25 november sloot Mgr. Van den Hende het Jaar van Gebed af tijdens een eucharistieviering in de HH. Elisabeth en Laurentius Kathedraal.

• Op Christus Koning: de afsluiting van het Jaar van Gebed

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 16 november 2018

Op zondag 25 november, het feest van Christus Koning, sluit het bisdom het diocesane Jaar van Gebed af. Dit gebeurt met een plechtige eucharistieviering in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal om 11.00 uur.

• Video: Nieuwe diakens voor het bisdom Rotterdam

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 07 november 2018

Steef Lokken en Henk van Zoelen vertellen in een nieuwe video over hun roeping tot het diaconaat. Ook spreken zij over gebed en welke Bijbeltekst hen inspireert. Op zaterdag 10 november zal Mgr. Van den Hende door handoplegging en gebed Steef Lokken en Henk van Zoelen tot diaken wijden voor het bisdom Rotterdam.

• De psalm in de liturgie: van compositie naar gezongen gebed

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 07 november 2018

Koorzangers, dirigenten, organisten en cantores kwamen op zaterdag 3 november in Rijswijk bijeen voor een studiedag over de psalm in de liturgie. De bisschop sprak in zijn inleiding over de bijzondere plaats van psalmen in de liturgie en hoe het voor koorzangers van compositie tot onderdeel van hun eigen gebedsleven kan worden. Ook werd er gezongen en maakten deelnemers kennis met composities van verschillende antwoordpsalmen.

• November: bidden voor de gestorvenen in het Jaar van Gebed

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 02 november 2018

Op vrijdag 2 november, de gedachtenis van Allerzielen, vierde monseigneur Van den Hende in concelebratie met plebaan Bergs, de eucharistie tot intentie van de overledenen die begraven zijn en zijn bijgezet op de R.K. Begraafplaats St. Laurentius in Rotterdam.