Foto: Ramon Mangold

Diocesaan themajaar van Advent 2017 tot Advent 2018

Het diocesane Jaar van Gebed startte op zondag 3 december, bij het begin van de Advent en het nieuwe kerkelijk jaar. Het duurt tot de Advent 2018. Mgr. Van den Hende nodigt uit voor dit Jaar van Gebed "om als netwerk van liefde te werken aan onze verbondenheid met de levende Heer." In de voorleesbrief van de bisschop die bij de start van het Jaar van Gebed werd verspreid, schrijft de bisschop: "In eenheid met de wereldkerk mogen wij als bisdom Rotterdam bijdragen aan de opbouw van een beschaving van liefde, opdat de wereld steeds meer de vorm aanneemt van het Rijk van God: door Hem en met Hem en in Hem. Want los van de Heer kunnen wij niets.”

• PCI-avond: Gebed geeft het netwerk van liefde kracht

Door: Bisdom Rotterdam zondag 14 oktober 2018

“Bouwen aan een beschaving van liefde vraagt om gebed.” Dit zei Mgr. Van den Hende op woensdag 10 oktober tijdens de bijeenkomst van PCI-bestuurders rond ‘Diaconie: een gebed zonder einde?’ Wilbert van Erp is voorzitter van de DCI. Hij opende de avond, waar ongeveer 40 PCI-bestuurders aan deelnamen.

• “Het verhaal van Banneux”: video voor jongerenbedevaart

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 09 oktober 2018

“Het bedevaartsoord Banneux is een plek waar de hemel de aarde raakte.” Dit vertelt Henk van Zoelen in de video voor de jongerenbedevaart naar Banneux. De video werd gemaakt speciaal in het Jaar van Gebed. Hij vertelt over de verschijningen van Maria aan het meisje Mariette Beco in 1933 en laat de bijzondere plekken zien van het bedevaartsoord.

• Rozenkransgebed voor vrede in Schiedamse basiliek

Door: Bisdom Rotterdam maandag 08 oktober 2018

Op de dag van het feest van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans, bidt Mgr. Van den Hende de rozenkrans voor op een toepasselijke plaats: de Basiliek van de H. Liduina en Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans in Schiedam.

• Gebed bij de heiligverklaring van paus Paulus VI en Mgr. Romero

Door: Bisdom Rotterdam maandag 08 oktober 2018

Op zondag 14 oktober verklaart paus Franciscus in Rome aartsbisschop Romero (1917-1980) en paus Paulus VI (1897-1978) heilig. In het bisdom Rotterdam zijn in oktober twee gebedskaarten verspreid.

• Centrum Vronesteyn viert dies in het Jaar van Gebed

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 05 oktober 2018

Op maandag 1 oktober vierde Centrum Vronesteyn voor de priesteropleiding en diakenopleiding een bijzondere dies. In het Jaar van Gebed bestaat Centrum Vronesteyn 30 jaar. Mgr. Van den Hende verzorgde de dieslezing. In de eucharistieviering daaraan voorafgaand preekte rector Walter Broeders.