Foto: Ramon Mangold

Diocesaan themajaar van Advent 2017 tot Advent 2018

Het diocesane Jaar van Gebed startte op zondag 3 december, bij het begin van de Advent en het nieuwe kerkelijk jaar. Het duurt tot de Advent 2018. Mgr. Van den Hende nodigt uit voor dit Jaar van Gebed "om als netwerk van liefde te werken aan onze verbondenheid met de levende Heer." In de voorleesbrief van de bisschop die bij de start van het Jaar van Gebed werd verspreid, schrijft de bisschop: "In eenheid met de wereldkerk mogen wij als bisdom Rotterdam bijdragen aan de opbouw van een beschaving van liefde, opdat de wereld steeds meer de vorm aanneemt van het Rijk van God: door Hem en met Hem en in Hem. Want los van de Heer kunnen wij niets.”

• Bedevaart naar de heilige Liduina in het Jaar van Gebed

Door: Bisdom woensdag 25 april 2018

“De heilige Liduina laat ons zien hoe gebed niet alleen het hart opent voor verbondenheid met God, maar ook voor liefde tot onze naaste.” Dit schrijft Mgr. Van den Hende in een brief met uitnodiging aan de parochies en pastorale beroepskrachten in het bisdom Rotterdam.

• Nieuwe video: Bidden om roepingen in de parochie

Door: Bisdom zondag 22 april 2018

Op Roepingenzondag (22 april 2018) brengt bisdom Rotterdam een nieuwe video uit over gebed om roepingen in de parochie. Mgr. Van den Hende en pastoor Michel Hagen vertellen hoe Jezus zelf aan ons vraagt om te bidden om roepingen, en waarom het belangrijk is om voor roepingen te bidden in de parochie.

• Gebed is niet iets waar mensen altijd gemakkelijk over praten in deze tijd. Daarom spraken in maart geestelijk verzorgers tijdens een expertmeeting over het thema: Gebed in het hart van de geestelijke verzorging.

• De Nederlandse bisschoppen bidden dit jaar samen met gelovigen elke maand op een speciale dag de rozenkrans met als intentie de vrede in de wereld. Religieuzen bidden mee op een speciale dag, 9 april, als het Hoogfeest van de Aankondiging van de Heer wordt gevierd (Maria Boodschap).

• "Gebed is voor priesterstudenten en priesters de motor van de roeping”, zegt rector Walter Broeders van Vronesteyn. In deze video spreekt hij samen met priesterstudent Sander Verschuur over de roeping tot het priesterschap en de rol van het gebed.