Foto: Ramon Mangold

Diocesaan themajaar van Advent 2017 tot Advent 2018

Het diocesane Jaar van Gebed startte op zondag 3 december, bij het begin van de Advent en het nieuwe kerkelijk jaar. Het duurt tot de Advent 2018. Mgr. Van den Hende nodigt uit voor dit Jaar van Gebed "om als netwerk van liefde te werken aan onze verbondenheid met de levende Heer." In de voorleesbrief van de bisschop die bij de start van het Jaar van Gebed werd verspreid, schrijft de bisschop: "In eenheid met de wereldkerk mogen wij als bisdom Rotterdam bijdragen aan de opbouw van een beschaving van liefde, opdat de wereld steeds meer de vorm aanneemt van het Rijk van God: door Hem en met Hem en in Hem. Want los van de Heer kunnen wij niets.”

• Jaar van Gebed van start

Door: Bisdom Rotterdam zondag 03 december 2017

Vandaag op de eerste zondag van de Advent, ging het diocesane Jaar van Gebed van start. Bisschop Van den Hende was als celebrant aanwezig in de zondagse eucharistieviering in de Hartebrugkerk van Leiden. Daar opende hij aan het einde van de eucharistieviering het diocesane Jaar van Gebed met een speciaal gebed om zegen over het komende jaar.

• Voorleesbrief Mgr. Van den Hende over het Jaar van Gebed

Door: Bisdom vrijdag 01 december 2017

“Als bisschop nodig ik u uit om samen een Jaar van Gebed te houden in ons bisdom tot aan de Advent van 2018, met de bedoeling om als netwerk van liefde te werken aan onze verbondenheid met de levende Heer.

• Mgr. Van den Hende nodigt uit tot een Jaar van Gebed

Door: Bisdom zaterdag 21 oktober 2017

Het bisdom Rotterdam houdt met ingang van het nieuwe kerkelijk jaar, bij de start van de Advent op 3 december, een Jaar van Gebed. Mgr. Van den Hende kondigde dit aan in Rome op de laatste dag van de bisdombedevaart: “Een Jaar van Gebed, of in Romeinse termen een ‘annus orationis’.”

Einde berichten bereikt