Foto: Ramon Mangold

Diocesaan themajaar van Advent 2017 tot Advent 2018

Het diocesane Jaar van Gebed startte op zondag 3 december, bij het begin van de Advent en het nieuwe kerkelijk jaar. Het duurt tot de Advent 2018. Mgr. Van den Hende nodigt uit voor dit Jaar van Gebed "om als netwerk van liefde te werken aan onze verbondenheid met de levende Heer." In de voorleesbrief van de bisschop die bij de start van het Jaar van Gebed werd verspreid, schrijft de bisschop: "In eenheid met de wereldkerk mogen wij als bisdom Rotterdam bijdragen aan de opbouw van een beschaving van liefde, opdat de wereld steeds meer de vorm aanneemt van het Rijk van God: door Hem en met Hem en in Hem. Want los van de Heer kunnen wij niets.”

• Mgr. Van den Hende hoopt op een gebedsgroep in elke parochie

Door: Bisdom woensdag 01 augustus 2018

“Parochies moeten canoniek een kerkbestuur hebben, we moeten een locatieraad hebben en een club die de dakgoten dicht houdt. Zo zou ik ook graag in elke parochie een gebedskring hebben. Om op zo’n manier ook als netwerk van liefde gehoor te geven aan de uitnodiging van de Heer om te doen wat Hij vraagt.” Op zondag 29 juli is Mgr. Van den Hende te gast bij Leo Fijen in het Geloofsgesprek.

• Verdragen wat moeilijk is in het gebed en blijven verlangen om met God verbonden te zijn. Dat is de boodschap van de Nationale Bedevaart 2018 in Brielle.

• “Oktober is vanouds de maand van de rozenkrans. Graag wil ik parochies en religieuze gemeenschappen uitnodigen om in die maand deel te nemen aan een bisdombrede rozenkransestafette.” Dit schrijft Mgr. Van den Hende in een brief aan parochiebesturen, pastorale beroepskrachten en religieuze communiteiten in het bisdom Rotterdam.

• Zomernummer Tussenbeide is uit

Door: Bisdom woensdag 11 juli 2018

“Bidden versterkt en verdiept onze band met de Heer. Gebed maakt ons ook méér gevoelig voor wat God voor ogen staat: waar het gaat om zijn Rijk van liefde. Op deze manier is bidden tevens de aanzet tot naastenliefde en diaconie.” Dit schrijft Mgr. Van den Hende in het openingsartikel van de nieuwe Tussenbeide.

• “Aanbidding is de Heer gezelschap houden. Maar veel meer nog is het de Heer de kans geven iets in ons hart te doen”, vertelt Mgr. Van den Hende op zaterdag 30 juni. Vanwege het Jaar van Gebed spreken Mgr. Van den Hende en zuster Maria Nadiya Beznadiynych ssvm deze dag over aanbidding en eucharistie.