Foto: Ramon Mangold

Diocesaan themajaar van Advent 2017 tot Advent 2018

Het diocesane Jaar van Gebed startte op zondag 3 december, bij het begin van de Advent en het nieuwe kerkelijk jaar. Het duurt tot de Advent 2018. Mgr. Van den Hende nodigt uit voor dit Jaar van Gebed "om als netwerk van liefde te werken aan onze verbondenheid met de levende Heer." In de voorleesbrief van de bisschop die bij de start van het Jaar van Gebed werd verspreid, schrijft de bisschop: "In eenheid met de wereldkerk mogen wij als bisdom Rotterdam bijdragen aan de opbouw van een beschaving van liefde, opdat de wereld steeds meer de vorm aanneemt van het Rijk van God: door Hem en met Hem en in Hem. Want los van de Heer kunnen wij niets.”

• Op zondag 24 juni kwam het Geloofsgesprek uit het bisdom Rotterdam. Deze zondag was emeritus-priester Rob van Nerum te gast. Hij leeft vanuit de spiritualiteit van Charles de Foucault.

• Parochiebladen informeren en inspireren met gebed

Door: Bisdom zondag 10 juni 2018

Parochiebladen besteden in het Jaar van Gebed extra aandacht aan bidden. Dat blijkt tijdens de bijeenkomst met redacties van parochiebladen op 6 juni in Delft. Het bisdom organiseert de bijeenkomst om uit te wisselen rond de vraag hoe je als parochieblad mensen kunt uitnodigen om te komen tot gebed.

• Zo nodigen parochies dit jaar extra uit om te bidden

Door: Bisdom woensdag 06 juni 2018

Parochies gaan in op de uitnodiging om in het Jaar van Gebed extra aandacht te geven aan bidden. Zo nodigde bijvoorbeeld de kathedrale parochie via een dagelijks bericht op Twitter mensen uit om mee te bidden met de Pinksternoveen in het Jaar van Gebed. Parochiebladen besteden aandacht aan het Jaar van Gebed en parochies nodigen sprekers uit voor een inleiding.

• Jaar van Gebed: eucharistische aanbidding

Door: Bisdom woensdag 06 juni 2018

Tijdens een bijeenkomst op zaterdag 30 juni spreken Mgr. Van den Hende en zuster Maria Nadiya ssvm over de eucharistie en eucharistische aanbidding. Zij doen dit tijdens een ontmoeting in Den Haag vanwege het Jaar van Gebed.

• “Voor pastorale beroepskrachten is het goed om zelf ook geworteld te blijven in het gebed”, zegt vicaris Egging tijdens de bijeenkomst voor priesters, diakens en pastoraal werkers van het vicariaat Rotterdam. De groep is op deze woensdagmorgen 30 mei te gast bij de zusters Maria Stella Matutina in Dordrecht.