Inspiratie

VIDEO Bisschop Van den Hende over priesters en diakens voor de parochies in het bisdom

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 20 april 2021

De video werd speciaal voor Roepingenzondag 25 april opgenomen

“Ik ben op de eerste plaats dankbaar aan degenen die volharden in gebed om nieuwe roepingen aan de Heer te vragen, ook in onze tijd. Aan de andere kant ben ik ook dankbaar voor de priesters en diakens die hun ambt vervullen, steeds met de geestkracht die God hen geeft. En bovenal wil ik mij graag richten tot degenen die geroepen zijn tot het priesterschap en het diaconaat in de toekomst.”

In een video die speciaal voor Roepingenzondag 25 april is opgenomen vraagt bisschop Van den Hende aandacht voor het gebed om roepingen en het gesprek over roepingen: “Misschien zijn er ook in ons bisdom jonge mannen die nadenken of de Heer hen tot het priesterschap of het diaconaat heeft bestemd. Je bent nog onderweg in je leven, in je studie, of je bent nog heel actief in je huidige beroep. Zou het kunnen zijn dat de Heer vraagt dat je switcht naar een voorbereiding van studie en begeleiding op het priesterschap, het diaconaat? Naast bidden is het daarom ook goed dat je erover praat.”

“Priesters en diakens vullen elkaar aan in de dienst voor onze parochies”, aldus de bisschop. “Ze zijn voortrekkers, maar niet degenen die alles zelf moeten doen. Want juist door hun dienstwerk is het de bedoeling dat alle gedoopten zich bewust zijn van hun taak.”

“Op weg naar Roepingenzondag bid ik van harte dat deze Roepingenzondag een vruchtbare dag mag zijn van gebed, van bezinning, maar ook van het bewustzijn dat we samen de Kerk van Christus zijn, met vele roepingen die daarin een plaats hebben.”

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven