Inspiratie

VIDEO Voor de priesterwijding - Sander Verschuur

Door: Bisdom Rotterdam maandag 01 november 2021

In deze video vertelt Sander Verschuur over zijn weg naar het priesterschap

Afgelopen mei werd hij diaken gewijd en op zaterdag 13 november zal bisschop Van den Hende hem tot priester wijden voor het bisdom Rotterdam. In deze video vertelt Sander Verschuur over zijn weg naar het priesterschap. Hoe begon hij aan de priesteropleiding via Vronesteyn? Welk moment ging daaraan vooraf? En hoe heeft Vronesteyn hem begeleid in de tijd van studie en vorming?

“Toen ik begon met de opleiding, of eigenlijk daarvoor, had nog twijfels. Toen zei een student die al verder was in het traject: je begint niet aan de opleiding om gewijd te worden, maar om te onderzoeken wat God van je vraagt. En ik heb gemerkt dat dat in die zes jaar die de priesteropleiding duurt iedere keer voor mij een soort toetssteen was: Kan ik nu echt ja zeggen op deze vraag? Is het wat God van me vraagt? Of is het misschien iets wat ik me inbeeld, of wat andere mensen van mij verwachten?”

Sander studeerde maatschappelijk werk en werkte met veel plezier in de jeugdhulpverlening. Maar hij merkte dat hij aan de slag moest met de vraag die zich aan hem opdrong. Sander: “Als God je in beweging brengt, brengt dat alles in beweging. En dan móet je dat gaan onderzoeken, want anders doe je jezelf en je relatie met God tekort.”

  • Onderzoek je roeping tot priester of diaken. Doe dat met Vronesteyn. Ga naar vronesteyn.nl
  • Bekijk de video hieronder:

(Per ongeluk is er een foute datum vermeld in de video. De wijding is op zaterdag 13 november.)

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven