Inspiratie

Vronesteyn start nieuw ‘Kom en zie-jaar’: aanmelden kan nog

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 15 september 2023

Vronesteyn vraagt hulp bij aanmelding: kent u jongere mannen die hun roeping willen onderzoeken?

In mei van dit jaar sloten vier deelnemers hun ‘Kom en zie-jaar’ af. Op 25 september starten vier nieuwe deelnemers met het jaar. Het ‘Kom en zie-jaar’ wil mannen (18-45 jaar) die zich oriënteren op hun roeping helpen ontdekken wie Jezus is en waartoe God hen roept.

Aanmelden voor het nieuwe ‘Kom en zie-jaar’ kan nog steeds. ‘Kom en zie’ wordt aangeboden vanuit Vronesteyn en is het jaar van onderscheiding rond vragen: Waartoe ben ik geroepen? Waar kan ik mij aan geven? Wat vraagt God van mij?

Dit zijn belangrijke vragen, benadrukken rector Walter Broeders van Vronesteyn en spirituaal Jeroen Smith. Parochies ontvingen voor de zomer een ansichtkaart over ‘Kom en zie’ voor verdere verspreiding en een digitale folder met meer informatie over het programma. “We starten in september met het nieuwe jaar en hopen dat iedereen in de parochie nog een keer om zich heen wil kijken om te zien of er mensen zijn die belangstelling kunnen hebben voor een ‘Kom en zie-jaar’”, zegt Jeroen Smith. “Kent u jonge mannen die hun roeping willen onderzoeken? Wijs ze alstublieft op ‘Kom en zie’.”

“Belangrijk voor het roepingenwerk is dat we met elkaar spreken over roeping en dat jonge mensen in gesprek met God én met handreikingen vanuit de Kerk hun roeping onderzoeken. Dat kan een roeping zijn tot het priesterschap of diaconaat, het religieuze leven, het huwelijk. En het kan ook te maken hebben met werk of opleiding. ‘Kom en zie’ is een jaar dat heel concreet bij deze zoektocht wil helpen.”

Het ‘Kom en zie-jaar’ duurt van september 2023 tot en met mei 2024 en bestaat uit:

  1. Een maandelijkse ontmoeting op Vronesteyn (17.30 tot 21.00 uur) om samen te bidden, te eten, te luisteren en te delen
  2. Een wekelijks uur van gebed aan de hand van teksten en vragen helpt om open te (leren) staan voor Gods stem. Tijd en plaats plan je zelf
  3. Persoonlijke begeleiding door een priester, diaken of pastoraal werker van het bisdom Rotterdam, die als tochtgenoot met je mee loopt

Dit verkenningsjaar wordt aangeboden door het bisdom Rotterdam samen met de priester- en diakenopleiding Vronesteyn. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Bekijk ook de video. In drie minuten vertelt de spirituaal over Kom en zie:
Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven