Over Vronesteyn

Vronesteyn is het centrum voor de priesteropleiding en diakenopleiding

Centrum Vronesteyn leidt mannen op die als priester of diaken hun leven willen geven voor de opbouw van de parochies in het bisdom Rotterdam. God roept mensen heel persoonlijk, ook anno nu, om het evangelie te verkondigen in woord en daad.

De opleiding tot priester en diaken omvat meer dan alleen leerstof. De hele mens wordt gevormd in een klimaat dat hem dichter brengt bij God en mensen. Daarom is Vronesteyn er. Het is een thuisplaats voor geestelijke groei om de essentiële elementen van de ontwikkeling naar het gewijde ambt te ontvangen. Voor alle toekomstige priesters en diakens van het bisdom wil Vronesteyn een vormingshuis zijn, waar zij hun relatie met God en de medemensen intens en oprecht verder inhoud kunnen geven. Vele vormingsmomenten vinden er plaats.

De kapel van De Goede Herder is een plaats van rust en bezinning, van gerichtheid op onze God en vindplaats van genade. Het leven vanuit het dubbelgebod van de liefde, God en de naaste beminnen, wordt hier uitgesproken en gevierd in een persoonlijk en gezamenlijk gebed en in de eucharistie. Het raam van de kapel toont de leerlingen van Jezus, die op het woord van de Heer hun visnet uitgooien voor de vangst: "Wees niet bang, ik zal je vissers van mensen maken" (Lucas 5, 10).

Het Centrum Vronesteyn levert een bijdrage aan een goede spiritualiteit in het bisdom. De onderlinge band en gezamenlijke verantwoordelijkheid binnen het pastoraat van de priesters, diakens en pastoraal werkers (m/v) krijgt in dit centrum op een kerkelijk verantwoorde wijze inhoud. Na de wijding blijft Vronesteyn een plaats van ontmoeting voor verdere pastorale vorming en andere bezinnings- en studiemomenten.

 • Diakenwijdingen voor het bisdom Rotterdam

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 07 augustus 2020

  Op zaterdag 19 september zal Mgr. Van den Hende door handoplegging en gebed Melchior Kerklaan en Ed Doe tot diaken wijden voor het bisdom Rotterdam. Beiden worden permanent diaken en zullen een aanstelling krijgen in het parochiepastoraat.

 • Rector Broeders van Vronesteyn blikt terug en kijkt vooruit

  Door: Bisdom Rotterdam maandag 29 juni 2020

  Op 29 juni sluit Centrum Vronesteyn met een klein gezelschap het studiejaar af. Rector Broeders van de priesteropleiding en diakenopleiding in het bisdom Rotterdam blikt terug en kijkt vooruit: “De toekomst ligt in Gods hand.”

 • Op Roepingenzondag 3 mei werden het Geloofsgesprek en de mediaviering uitgezonden vanuit het bisdom Rotterdam. De homilie was voorbereid door rector Walter Broeders.

 • Priesterstudenten bisdom Rotterdam maken video voor Roepingenzondag

  Door: Bisdom Rotterdam zaterdag 02 mei 2020

  Op Roepingenzondag 3 mei bidt de Kerk met extra kracht om roepingen toto het priesterschap, diaconaat en het religieuze leven. Omdat de priesterstudenten van het bisdom Rotterdam niet zoals normaal naar de parochies kunnen om hun getuigenis te geven, namen ze in de huiskapel van Centrum Vronesteyn deze video op om digitaal verbonden te zijn.

 • De diaken- en priesterstudenten van vormingscentrum Vronesteyn bedachten een actie om alle gepensioneerde priesters en diakens van het bisdom Rotterdam een kaart met een paasgroet te sturen. Hiermee wilden zij de emeriti een hart onder de riem steken in deze coronatijd. En dat werd gewaardeerd. De actie krijgt zelfs een vervolg.

Lees meer
Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven