Over Vronesteyn

Vronesteyn is het centrum voor de priesteropleiding en diakenopleiding

Centrum Vronesteyn leidt mannen op die als priester of diaken hun leven willen geven voor de opbouw van de parochies in het bisdom Rotterdam. God roept mensen heel persoonlijk, ook anno nu, om het evangelie te verkondigen in woord en daad.

De opleiding tot priester en diaken omvat meer dan alleen leerstof. De hele mens wordt gevormd in een klimaat dat hem dichter brengt bij God en mensen. Daarom is Vronesteyn er. Het is een thuisplaats voor geestelijke groei om de essentiële elementen van de ontwikkeling naar het gewijde ambt te ontvangen. Voor alle toekomstige priesters en diakens van het bisdom wil Vronesteyn een vormingshuis zijn, waar zij hun relatie met God en de medemensen intens en oprecht verder inhoud kunnen geven. Vele vormingsmomenten vinden er plaats.

De kapel van De Goede Herder is een plaats van rust en bezinning, van gerichtheid op onze God en vindplaats van genade. Het leven vanuit het dubbelgebod van de liefde, God en de naaste beminnen, wordt hier uitgesproken en gevierd in een persoonlijk en gezamenlijk gebed en in de eucharistie. Het raam van de kapel toont de leerlingen van Jezus, die op het woord van de Heer hun visnet uitgooien voor de vangst: "Wees niet bang, ik zal je vissers van mensen maken" (Lucas 5, 10).

Het Centrum Vronesteyn levert een bijdrage aan een goede spiritualiteit in het bisdom. De onderlinge band en gezamenlijke verantwoordelijkheid binnen het pastoraat van de priesters, diakens en pastoraal werkers (m/v) krijgt in dit centrum op een kerkelijk verantwoorde wijze inhoud. Na de wijding blijft Vronesteyn een plaats van ontmoeting voor verdere pastorale vorming en andere bezinnings- en studiemomenten.

 • Kerstactie Vronesteyn: Help de blijde boodschap verspreiden

  Door: Bisdom Rotterdam maandag 21 december 2020

  “Help de blijde boodschap verspreiden.” Die oproep doet bisschop Van den Hende vanwege de kerstactie van Vronesteyn, het centrum voor de priesteropleiding en diakenopleiding in het bisdom Rotterdam.

 • Het is Nationale Roepingenweek van 1 tot en met 7 november

  Door: Bisdom Rotterdam zondag 01 november 2020

  Voor het tweede jaar op rij wordt de Nationale Roepingenweek gehouden. Van zondag 1 tot en met zaterdag 7 november is er in elk bisdom en bij verschillende religieuze gemeenschappen een activiteit of speciale viering, waarin de roeping tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven centraal staat. In het bisdom Rotterdam gingen studenten van Vronesteyn in gesprek over roeping en maakten een videoverslag dat hier te bekijken is.

 • Op zaterdag 19 september wijdde Mgr. Van den Hende door handoplegging en gebed Melchior Kerklaan en Ed Doe tot diaken voor het bisdom Rotterdam. Het Woord van God kan zich ook in onze dagen uitbreiden als we heel ons hart geven, preekte de bisschop.

 • LIVESTREAM Diakenwijding

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 18 september 2020

  Op zaterdag 19 september zal Mgr. Van den Hende door handoplegging en gebed Melchior Kerklaan en Ed Doe tot diaken wijden voor het bisdom Rotterdam. De wijdingsplechtigheid wordt uitgezonden via een livestream.

 • Nieuwe video: Hoe ontdek je dat God je roept tot diaken?

  Door: Bisdom Rotterdam maandag 07 september 2020

  “Er was geen stem uit de hemel die tegen me zei: ‘Je moet diaken worden.’ En toch heb ik het gevoel dat God mij roept.” In de nieuwe video van het bisdom Rotterdam vertellen Melchior Kerklaan en Ed Doe openhartig over hun roeping tot het diaconaat. Het betekende voor beiden een wending in hun leven die ze eerder niet voor mogelijk hielden.

Lees meer
Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven