Studentenparochie H. Catharina van Alexandrië

De studentenparochie H. Catharina van Alexandrië voor studenten in het bisdom Rotterdam is actief in Rotterdam, Delft en Leiden. Voor alle studenten is er een breed aanbod van vorming en begeleiding op basis van het katholiek sociaal denken. Voor studenten die willen groeien in het R.-K. geloof is er specifiek aanbod van liturgie, catechese en pastoraat. Ook zijn er kortlopende of eenmalige activiteiten ('events') op het terrein van onder andere filosofie, spiritualiteit, de sociale leer van de Kerk alsook pelgrimages en kloosterweekends.

Studeren kan namelijk meer zijn dan in de collegebanken zitten, achter de computer werken en uitgaan. Als je zoekt naar meer diepgang, naar een manier om je geloof en je gelovige zoeken te verbinden met wat je meemaakt en op de universiteit en hogeschool leert, als je samen met anderen wilt nadenken over waar het in je leven om gaat - doel, identiteit, motivatie, inspiratie, toekomst - dan ben je bij de leden van het pastoraal team aan het goede adres.

International Student Chaplaincy:

 • Rotterdam
  J. van den Hende (administrator)
  Rev. Michael-Dominique Magielse o.p.
 • Delft
  Pastoraal werker G. Sturms
 • Leiden
 • Delft

Welcome

Welcome to the site of the student parish of the Roman Catholic diocese of Rotterdam: St. Catharine of Alexandria.

Studying is more than sitting in on the lectures, working behind your computer and going out - especially when you are not living in your own country. If you seek more depth, a way to connect your Faith with the things you experience in your daily life and learn at the university and if you want to meet others in order to do so, you have come to the right place.

The chaplains are:

 • Delft:
  Pastoral worker G. Sturms
 • Rotterdam, International Student Chaplaincy:
  Mgr. J. van den Hende
  Rev. Michael-Dominique Magielse o.p.

Steun de studentenparochie

Graag vragen wij uw gebed en financiële steun voor de verschillende activiteiten van de studentenparochie. Helpt u mee de activiteiten voor studenten te realiseren?

Steun de studentenparochie en maak uw gift over op NL63 INGB 0000 7483 08 t.n.v. Studentenparochie H. Catharina van Alexandrië te Rotterdam.

Indien u zelf overboekt, bijvoorbeeld via internetbankieren, vermeldt u dan s.v.p. uw adresgegevens bij 'mededeling/omschrijving'.

Foto: Ramon Mangold

Pastoraal team

De leden van het pastoraal team in deze steden werken samen in een personele parochie (sinds 1 januari 2006). Je kunt dus geen lid worden van deze parochie, maar wel deelnemen aan de vieringen en de activiteiten die we organiseren.

Drs. Günther Sturms (Delft)

Günther werkt sinds 1 december 2009 als pastoraal werker bij Motiv in Delft. Hier verzorgt hij samen met collega’s een groot aantal activiteiten en gesprekken voor studenten. Hij coacht TU-studenten, zodat zij hun eigen spirituele bronnen kunnen ontdekken. Wat inspireert ons? Welke bijdrage wil ik als ingenieur leveren aan de maatschappij? Wie wil ik zijn voor anderen? Wat betekent God voor mij? Naast het groepswerk is Günther beschikbaar voor persoonlijke gesprekken.

Günther (1979) studeerde theologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Voor zijn komst naar Delft werkte hij o.a. bij Stichting Oikos in Utrecht en bij het Dekenaat Arnhem.

E. g.sturms@motiv.tudelft.nl
T. 06-53537101

Mgr. J. van den Hende (Rotterdam)

In Rotterdam komen (voornamelijk buitenlandse) studenten iedere zondagavond samen voor de (Engelstalige) eucharistie in de kerk HH. Laurentius en Ignatius, Eendrachtsweg 46 (18.00 uur - biechtgelegenheid vanaf 17.15 uur).

I. www.eendrachtskapel.nl

Rev. Michael-Dominique Magielse o.p. (Rotterdam)

Fr. Michael is a member of the Order of Preachers (also known as the Dominicans or Blackfriars). Before joining the Dominicans, he worked as a journalist. His priestly ordination took place on November 16th, 2019, in Rotterdam.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven