Bisdom Rotterdam Activiteiten

zaterdag 26/11/2022

Uitreiking Elisabethcertificaat

In 2020 vond vanwege de coronapandemie geen prijsuitreiking plaats van de diaconieprijs Brood en Rozen, maar werd het Elisabethcertificaat uitgereikt als een blijk van waardering voor alle diaconale initiatieven die parochies en instellingen in de eerste golf van de pandemie hadden ondernomen voor de meest kwetsbare mensen. Alle 74 aangemelde activiteiten ontvingen een speciaal ontworpen Elisabethcertificaat. Gezien de reacties, werd deze uit nood geboren formule zeer gewaardeerd.

Op grond van deze ervaringen besloot het bisdombestuur om ook in 2022 Elisabethcertificaten uit te reiken voor bepaalde diaconale activiteiten.

Bisschop Van den Hende reikt de Elisabethcertificaten uit op zaterdag 26 november in de Ceaciliakerk, Zocherstraat 90 in Rotterdam. Het programma begint om 10.00 uur.

Inhoudelijk wordt aangesloten bij de driejarige campagne “Together We" van Caritas Internationalis, de internationale koepel van caritasorganisaties. Deze campagne richt zich op de zorg voor de aarde en de armen. Het Elisabethcertificaat wordt daarom uitgereikt aan initiatieven van parochies of instellingen, die op een of andere manier werken aan:

  • het bevorderen van sociale vriendschap en een cultuur van de ontmoeting (vormen van armoedebestrijding samen met armen)
  • zorg voor de schepping en een integrale ecologie (duurzaamheid)
  • de samenhang tussen de zorg voor de aarde en de zorg voor de armen, mondiaal of lokaal.

Voor meer informatie mail naar pastoraledienstverlening@bisdomrotterdam.nl.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven