Inspiratie

24 uur LIVESTREAM deze vrijdag en zaterdag: “24 uur voor de Heer”

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 12 maart 2021

De “24 uur voor de Heer” werden in de stad Rotterdam gehouden in de Eendrachtskapel. De 24 uur aanbidding werden uitgezonden via de livestream van de Eendrachtskapel, zodat iedereen de aanbidding kon volgen en ook na het ingaan van de avondklok om 21.00 uur vanuit thuis mee kon bidden.

De “24 uur voor de Heer” openden op vrijdag 12 maart om 12.45 uur met een eucharistieviering. Bisschop Van den Hende is celebrant in deze viering.

Het heilig Sacrament in de Eendrachtskapel. (Foto: Ramon Mangold)

“24 uur voor de Heer”

De “24 uur voor de Heer” nodigen ertoe uit het sacrament van boete en verzoening te vieren in een context van eucharistische aanbidding. In 2015 nam paus Franciscus het initiatief op in de bul Misericordiae vultus, waarin hij het Heilig Jaar van de Barmhartigheid afkondigde. Daarna is het elk jaar onderdeel geweest van de Veertigdagentijd als voorbereiding op Pasen.

Bisschop van den Hende opent de “24 uur voor de Heer” op vrijdag 12 maart om 12.45 uur met een eucharistieviering. De bisschop sluit het gebed ook af, op zaterdag 13 maart met een mis om 12.45 uur. Er is biechtgelegenheid op vrijdag 12 maart van 14.00-16.00 uur en van 18.00-20.00 uur. En op zaterdag 13 maart van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Op de gebedskaart voor deze “24 uur voor de Heer” is een gebed opgenomen voor de slachtoffers van het coronavirus. Het bisdom Rotterdam sluit daarmee aan bij een gebedsinitiatief van Europese bisschoppenconferenties. Op de gebedskaart is daarnaast een gebed om roepingen opgenomen, om tijdens de “24 uur voor de Heer” ook te bidden om nieuwe roepingen tot het priesterschap en het diaconaat (op zondag 14 maart vindt de online Oriëntatiedag van Vronesteyn plaats).

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven