De sectie Vieren ondersteunt parochies rond liturgie en kerkmuziek

De Pastorale Dienstverlening ondersteunt vrijwilligers en professionals die in of vanuit de Kerk actief zijn in het bisdom Rotterdam. De sectie Vieren ondersteunt parochies specifiek rond liturgie en kerkmuziek. In en door de liturgie van de Kerk wil God ons ontmoeten, ons nabij komen, ons doen delen in zijn heil. Zo mogen wij deel krijgen aan zijn werkelijkheid en schenkt Hij ons zijn eigen Leven.

Wij helpen u graag:

• bij opbouw en uitbouw van liturgie en kerkmuziek
  • bij toerusting en scholing van vrijwilligers
  • bij de uitvoering van projecten
  • met de keuze van materiaal

"Wijd uzelf aan Hem toe" (Romeinen 12, 1).

Download informatie cursussen

Herinrichting kerkgebouwen

Voor het gehele traject vanaf het eerste idee tot en met het realiseren van een (her) inrichting van een (deel van) een kerkgebouw is een procedure voorzien. Voor iedere fase moet een bisschoppelijke machtiging worden aangevraagd door het parochiebestuur waartoe het kerkgebouw behoort. Zie voor meer informatie Procedure Bisschoppelijke Machtiging bij de (her)inrichting van kerkgebouwen.

Voor het vervreemden, verpanden, in bruikleen geven of op welke wijze ook aan hun bestemming onttrekken van roerende zaken is een bisschoppelijke machtiging vereist die aangevraagd moet worden door het parochiebestuur waartoe het kerkgebouw behoort. De procedure hiervoor wordt binnenkort op deze webpagina gepubliceerd. Heeft u nu al vragen, neem contact op met Richard Bot.

Liturgische boekenkast

Op zoek naar hulpmiddelen of literatuur? De Liturgische Boekenkast heeft een antwoord op al deze vragen. De Liturgische Boekenkast is een uitgave van de het Interdiocesaan Liturgisch Beraad en wordt jaarlijks bijgewerkt.