Informatie- en inspiratiekrant voor het bisdom Rotterdam

Tussenbeide is de informatie- en inspiratiekrant van het bisdom Rotterdam. Het blad verschijnt vier keer per jaar met informatie en inspiratie voor het geloofsleven in de Kerk van Rotterdam.

Tussenbeide wordt verspreid via de parochies in het bisdom Rotterdam en online gepubliceerd (zie bij documenten/downloads onder 'publicaties'). U kunt ook een persoonlijk abonnement nemen, zodat u Tussenbeide per post ontvangt.

In elke Tussenbeide zijn linkjes opgenomen naar onder meer video's. Wilt u de video's bekijken, klik dan hieronder op het nieuwsbericht over de betreffende Tussenbeide.

 • Download en lees het paasnummer Tussenbeide

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 06 april 2023

  Het paasnummer van Tussenbeide is nu ook digitaal beschikbaar, nadat het voor Pasen is verspreid naar de parochies en toegestuurd aan abonnees. “Zien en geloven” is de titel van het artikel over Johannes 20, 1-9, waarin wordt verteld over de gebeurtenissen van paasmorgen.

 • Het paasnummer van Tussenbeide wordt verspreid naar de parochies en is toegestuurd aan abonnees. In dit nieuwe nummer schrijft bisschop Van den Hende over de drie dagen van het paastriduüm: Witte Donderdag, Goede Vrijdag, de Paaswake. De uitleg van de bisschop met voor elke dag een gebed kan worden gedownload als voorpublicatie.

 • Lees Tussenbeide deze Kerst online

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 23 december 2022

  Het kerstnummer van Tussenbeide is verspreid naar parochies. Vanwege Kerstmis gebeurde dit in overleg met parochies in een grotere oplage van 60.000 exemplaren. Het bisdommagazine wordt bezorgd met het parochieblad of uitgereikt in de kerk. Het kerstnummer van Tussenbeide is nu ook online te lezen.

 • Kerstnummer Tussenbeide met gratis kerststal

  Door: Bisdom Rotterdam zaterdag 03 december 2022

  Deze weken wordt het kerstnummer van Tussenbeide verspreid naar parochies en toegestuurd aan abonnees. Dat gebeurt in een extra hoge oplage van 60.000 exemplaren en met in een speciale envelop een cadeautje voor lezers: een ‘doe het zelf ’ kerststal.

 • De maand oktober geldt als Mariamaand vanwege de gedachtenis van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans op 7 oktober. Het nieuwe nummer van Tussenbeide besteedt daarom aandacht aan Maria in beeld en geluid. Bisschop Van den Hende kondigt in dit nummer van Tussenbeide een driejarig geloofsinhoudelijk traject aan.

Lees meer
Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven