Informatie- en inspiratiekrant voor het bisdom Rotterdam

Tussenbeide is de informatie- en inspiratiekrant van het bisdom Rotterdam. Het blad verschijnt vier keer per jaar met informatie en inspiratie voor het geloofsleven in de Kerk van Rotterdam.

Tussenbeide wordt verspreid via de parochies in het bisdom Rotterdam en online gepubliceerd (zie bij documenten/downloads onder 'publicaties'). U kunt ook een persoonlijk abonnement nemen, zodat u Tussenbeide per post ontvangt.

In elke Tussenbeide zijn linkjes opgenomen naar onder meer video's. Wilt u de video's bekijken, klik dan hieronder op het nieuwsbericht over de betreffende Tussenbeide.

• Lees Tussenbeide deze Kerst online

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 23 december 2022

Het kerstnummer van Tussenbeide is verspreid naar parochies. Vanwege Kerstmis gebeurde dit in overleg met parochies in een grotere oplage van 60.000 exemplaren. Het bisdommagazine wordt bezorgd met het parochieblad of uitgereikt in de kerk. Het kerstnummer van Tussenbeide is nu ook online te lezen.

• Kerstnummer Tussenbeide met gratis kerststal

Door: Bisdom Rotterdam zaterdag 03 december 2022

Deze weken wordt het kerstnummer van Tussenbeide verspreid naar parochies en toegestuurd aan abonnees. Dat gebeurt in een extra hoge oplage van 60.000 exemplaren en met in een speciale envelop een cadeautje voor lezers: een ‘doe het zelf ’ kerststal.

• De maand oktober geldt als Mariamaand vanwege de gedachtenis van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans op 7 oktober. Het nieuwe nummer van Tussenbeide besteedt daarom aandacht aan Maria in beeld en geluid. Bisschop Van den Hende kondigt in dit nummer van Tussenbeide een driejarig geloofsinhoudelijk traject aan.

• Tussenbeide zomerspecial: 450 jaar Martelaren van Gorcum

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 06 juli 2022

Tijdens de Nationale Bedevaart op 9 juli en het hele verdere bedevaartseizoen zullen pelgrims op het heiligdom in Brielle worden uitgenodigd om een gebedsintentie op een bloemenkaart te schrijven. Het bedevaartsoord hoopt zo 450 of meer ‘bloemen’ te verzamelen in het jaar waarin wordt herdacht dat 450 jaar geleden de Martelaren van Gorcum stierven in Brielle. Dat meldt het nieuwe nummer van Tussenbeide.

• Lees Tussenbeide Pasen 2022

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 08 april 2022

Het paasnummer van Tussenbeide wordt verspreid naar de parochies en is toegestuurd aan abonnees. Vanwege het diocesane Jaar van de Sacramenten ontvangen lezers van Tussenbeide bij het blad het tweede in een reeks van drie geloofsboekjes over de sacramenten.