Informatie- en inspiratiekrant voor het bisdom Rotterdam

Tussenbeide is de informatie- en inspiratiekrant van het bisdom Rotterdam. Het blad verschijnt vier keer per jaar met informatie en inspiratie voor het geloofsleven in de Kerk van Rotterdam.

Tussenbeide wordt verspreid via de parochies in het bisdom Rotterdam en online gepubliceerd (zie bij documenten/downloads onder 'publicaties'). U kunt ook een persoonlijk abonnement nemen, zodat u Tussenbeide per post ontvangt.

In elke Tussenbeide zijn linkjes opgenomen naar onder meer video's. Wilt u de video's bekijken, klik dan hieronder op het nieuwsbericht over de betreffende Tussenbeide.

• Tussenbeide zomerspecial: 450 jaar Martelaren van Gorcum

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 06 juli 2022

Tijdens de Nationale Bedevaart op 9 juli en het hele verdere bedevaartseizoen zullen pelgrims op het heiligdom in Brielle worden uitgenodigd om een gebedsintentie op een bloemenkaart te schrijven. Het bedevaartsoord hoopt zo 450 of meer ‘bloemen’ te verzamelen in het jaar waarin wordt herdacht dat 450 jaar geleden de Martelaren van Gorcum stierven in Brielle. Dat meldt het nieuwe nummer van Tussenbeide.

• Lees Tussenbeide Pasen 2022

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 08 april 2022

Het paasnummer van Tussenbeide wordt verspreid naar de parochies en is toegestuurd aan abonnees. Vanwege het diocesane Jaar van de Sacramenten ontvangen lezers van Tussenbeide bij het blad het tweede in een reeks van drie geloofsboekjes over de sacramenten.

• Vier Kerstmis met Tussenbeide

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 10 december 2021

Voor de tweede keer op een rij wordt het kerstfeest gekleurd door de coronamaatregelen. Parochies in het bisdom kiezen er opnieuw voor om Tussenbeide te bezorgen samen met het parochieblad en zo iets extra’s te doen voor parochianen. Tussenbeide verschijnt hierdoor in een extra verhoogde oplage van 90.000 exemplaren.

• Bisschop schrijft in Tussenbeide over vitaliteit van parochies

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 01 december 2021

“Opnieuw wordt het Kerstmis en nog steeds zijn we niet los van het coronavirus. In ons dagelijks leven -of je wilt of niet- hebben we ermee te maken.” Bisschop Van den Hende schrijft in het kerstnummer van Tussenbeide over de impact van corona op het samenleven en het kerkelijk leven. Het artikel ‘Geloven in vitaliteit’ is als voorpublicatie te lezen via deze bisdomwebsite.

• Tussenbeide: “Een gezamenlijke weg in geloof”

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 12 oktober 2021

Op zondag 17 oktober begint met het Jaar van de Sacramenten een nieuw themajaar in het bisdom. “Een themajaar is niet op de eerste plaats een intellectuele oefening”, schrijft bisschop Van den Hende in het voorwoord van de Tussenbeide die deze week in parochies wordt verspreid. Themajaren staan in het teken van een gezamenlijke weg in geloof.