Informatie- en inspiratiekrant voor het bisdom Rotterdam

Tussenbeide is de informatie- en inspiratiekrant van het bisdom Rotterdam. Het blad verschijnt vier keer per jaar met informatie en inspiratie voor het geloofsleven in de Kerk van Rotterdam.

Tussenbeide wordt verspreid via de parochies in het bisdom Rotterdam en online gepubliceerd (zie bij documenten/downloads onder 'publicaties'). U kunt ook een persoonlijk abonnement nemen, zodat u Tussenbeide per post ontvangt.

In elke Tussenbeide zijn linkjes opgenomen naar onder meer video's. Wilt u de video's bekijken, klik dan hieronder op het nieuwsbericht over de betreffende Tussenbeide.

• Tussenbeide: “Een gezamenlijke weg in geloof”

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 12 oktober 2021

Op zondag 17 oktober begint met het Jaar van de Sacramenten een nieuw themajaar in het bisdom. “Een themajaar is niet op de eerste plaats een intellectuele oefening”, schrijft bisschop Van den Hende in het voorwoord van de Tussenbeide die deze week in parochies wordt verspreid. Themajaren staan in het teken van een gezamenlijke weg in geloof.

• Deze zomer: Groei en bloei

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 30 juli 2021

Begin juli verscheen Tussenbeide met een speciale zomerbijlage Groei & bloei. Parochies konden de zomerbijlage extra bestellen. Verschillende parochies deden dat. De Tussenbeide met zomerbijlage werden extra verspreid via de kerken en ook thuisbezorgd.

• Tussenbeide zomernummer nu met Groei & bloei zomerbijlage

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 07 juli 2021

Tussenbeide verschijnt met een speciale zomerbijlage Groei & bloei. Deze mini-Tussenbeide heeft (bijbelse) puzzels en doe-dingen voor jong en oud, (kijk)tips en een stripverhaal over de heilige Laurentius en de schatten van de Kerk. Lezers van Tussenbeide ontvangen daarbij ook een ‘groei- & bloeikaart’.

• Tussenbeide tipt: Dagje uit? Ga op bedevaart

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 07 juli 2021

In de zomerbijlage ‘Groei & Bloei’ van Tussenbeide zijn twee tips opgenomen voor een dagje uit: de Lourdesgrot in Zevenhoven en het Heiligdom van de Martelaren van Gorcum in Brielle. Vrijwilligers staan klaar om u te verwelkomen.

• Vier Pasen met Tussenbeide

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 30 maart 2021

“Wanneer wij op Pasen vieren dat Christus is opgestaan uit de dood, dan is het feest van de verrijzenis niet ons einddoel, maar ten diepste ons vertrekpunt.” Dit schrijft bisschop Van den Hende in het nieuwe paasnummer van Tussenbeide.