Informatie- en inspiratiekrant voor het bisdom Rotterdam

Tussenbeide is de informatie- en inspiratiekrant van het bisdom Rotterdam. Het blad verschijnt vier keer per jaar met informatie en inspiratie voor het geloofsleven in de Kerk van Rotterdam.

Tussenbeide wordt verspreid via de parochies in het bisdom Rotterdam en online gepubliceerd (zie bij documenten/downloads onder 'publicaties'). U kunt ook een persoonlijk abonnement nemen, zodat u Tussenbeide per post ontvangt.

In elke Tussenbeide zijn linkjes opgenomen naar onder meer video's. Wilt u de video's bekijken, klik dan hieronder op het nieuwsbericht over de betreffende Tussenbeide.

 • Lees nu de WJD-special van Tussenbeide

  Door: Bisdom Rotterdam maandag 25 september 2023

  Tussenbeide staat in een WJD-special uitgebreid stil bij de bijzondere bedevaart die ruim tachtig jongeren uit het bisdom deze zomer maakten. Ze reisden samen met bisschop Van den Hende in tweeëneenhalve week naar de Wereldjongerendagen in Lissabon.

 • Lees het zomernummer van Tussenbeide nu online

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 19 juli 2023

  Het zomernummer van Tussenbeide werd in het eerste weekend van juli en voorafgaand aan de Nationale Bedevaart Brielle verspreid naar parochies. Het bisdommagazine is nu ook online te lezen.

 • Hoe betrek je verschillende generaties bij het parochiële leven met het oog op de voortgang van het evangelie als primaire missionaire opdracht van de Kerk? Hierover schrijft bisschop Van den Hende in Tussenbeide. Het artikel kan als voorpublicatie worden gedownload.

 • Download en lees het paasnummer Tussenbeide

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 06 april 2023

  Het paasnummer van Tussenbeide is nu ook digitaal beschikbaar, nadat het voor Pasen is verspreid naar de parochies en toegestuurd aan abonnees. “Zien en geloven” is de titel van het artikel over Johannes 20, 1-9, waarin wordt verteld over de gebeurtenissen van paasmorgen.

 • Het paasnummer van Tussenbeide wordt verspreid naar de parochies en is toegestuurd aan abonnees. In dit nieuwe nummer schrijft bisschop Van den Hende over de drie dagen van het paastriduüm: Witte Donderdag, Goede Vrijdag, de Paaswake. De uitleg van de bisschop met voor elke dag een gebed kan worden gedownload als voorpublicatie.

Lees meer
Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven