Informatie- en inspiratiekrant voor het bisdom Rotterdam

Tussenbeide is de informatie- en inspiratiekrant van het bisdom Rotterdam. Het blad verschijnt vier keer per jaar met informatie en inspiratie voor het geloofsleven in de Kerk van Rotterdam.

Tussenbeide wordt verspreid via de parochies in het bisdom Rotterdam en online gepubliceerd (zie bij documenten/downloads onder 'publicaties'). U kunt ook een persoonlijk abonnement nemen, zodat u Tussenbeide per post ontvangt.

In elke Tussenbeide zijn linkjes opgenomen naar onder meer video's. Wilt u de video's bekijken, klik dan hieronder op het nieuwsbericht over de betreffende Tussenbeide.

• Vier Pasen met Tussenbeide

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 30 maart 2021

“Wanneer wij op Pasen vieren dat Christus is opgestaan uit de dood, dan is het feest van de verrijzenis niet ons einddoel, maar ten diepste ons vertrekpunt.” Dit schrijft bisschop Van den Hende in het nieuwe paasnummer van Tussenbeide.

• Vier Kerstmis met Tussenbeide!

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 03 december 2020

Met het kerstnummer van Tussenbeide “kunnen we de inspiratie van ons leven in geloof nog eens extra met elkaar delen bij gelegenheid van Kerstmis.” Dit schrijft bisschop Van den Hende in de Tussenbeide die deze week bij parochies wordt bezorgd.

• Tussenbeide: 100.000 kerstspecials in eenmalige oplage

Door: Bisdom Rotterdam zaterdag 21 november 2020

Dit jaar viert Nederland Kerst in de anderhalvemetersamenleving. Parochies organiseren Kerstmis noodgedwongen met kleinere aantallen. Als warm gebaar voor Kerstmis in coronatijd bezorgen parochies die daartoe in de gelegenheid zijn het bisdommagazine Tussenbeide samen met het parochieblad. Zo doen ze wat extra’s voor hun parochianen.

• Vernieuwde Tussenbeide in verhoogde oplage naar parochies

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 09 oktober 2020

Omdat het diocesane nieuws tegenwoordig vooral online wordt gebracht, met meer dan duizend abonnees op de digitale nieuwsbrief van het bisdom, is de bisdomkrant Tussenbeide vernieuwd. Het eerste nieuwe nummer ligt dit weekend in de parochies in het bisdom.

• Vanwege corona waren veel deuren gesloten, maar inmiddels zijn kerken weer geopend om samen de liturgie te vieren op zondagen en weekdagen. “Het evangelie van Johannes (hoofdstuk 20) verkondigt dat de verrezen Heer op Pasen ondanks gesloten deuren bij zijn leerlingen kwam en zei: vrede zij u”, schrijft bisschop Van den Hende in het openingsartikel.