Jaar van de Sacramenten

Tabernakel met afbeelding van Christus die het brood breekt en de kelk aanreikt bij het laatste avondmaal. (Foto: Ramon Mangold)

Het bisdom viert een Jaar van de Sacramenten

Tijdens de Nationale Bedevaart Brielle (19 juli) kondigde bisschop Van den Hende een themajaar aan voor het bisdom Rotterdam: het Jaar van de Sacramenten. Dit startte op 17 oktober 2021. Het duurt tot 9 juli 2022 (Nationale Bedevaart Brielle). Op deze pagina vindt u de nieuwsberichten over het Jaar van de Sacramenten.

De zeven sacramenten zijn:

1. de doop
  2. het vormsel
  3. de eucharistie
  4. de ziekenzalving
  5. het sacrament van boete en verzoening
  6. het huwelijk
  7. de wijding
  • De jonge traditie van de Liduinaprocessie wordt hervat

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 06 mei 2022

Op zondag 22 mei zal na een onderbreking van twee jaar opnieuw de Liduinaprocessie door de straten van Schiedam trekken. De rector van de Liduinabasiliek, vicaris Henri Egging, nodigt iedereen van harte uit om deel te nemen aan deze processie. De jaarlijkse Liduinaprocessie is een jonge traditie die begon bij het 25-jarig jubileum van de kerk van Sint Liduina en Onze Lieve Vrouw Rozenkrans als basiliek.

• Ongeveer 600 mensen kwamen op woensdag 13 april bijeen in de kathedraal in Rotterdam om samen de Chrismamis te vieren. Vicaris-generaal Van Deelen heette alle aanwezigen welkom en met name de lectoren die op deze avond de Schriftlezingen voorlazen in het Oekraïens en Arabisch.

• LIVESTREAM Chrismamis

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 13 april 2022

Volg de viering van de chrismamis woensdag 13 april als livestream. De viering begint om 19.30 uur. De stream start kort daarvoor.

• Lees Tussenbeide Pasen 2022

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 08 april 2022

Het paasnummer van Tussenbeide wordt verspreid naar de parochies en is toegestuurd aan abonnees. Vanwege het diocesane Jaar van de Sacramenten ontvangen lezers van Tussenbeide bij het blad het tweede in een reeks van drie geloofsboekjes over de sacramenten.

• Inleiding: ‘Alle sacramenten zijn bijbels gefundeerd’

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 07 april 2022

Op dinsdag 29 maart hield prof. dr. Archibald van Wieringen een online inleiding over de bijbelse oorsprong van de sacramenten. Het was de eerste inleiding uit een reeks van drie inleidingen die worden gehouden vanwege het diocesane Jaar van de Sacramenten. Er namen ongeveer 50 mensen aan deel via Teams, zowel individueel als met een groep vanuit de parochie.