Algemeen nieuws

Zomernummer Tussenbeide is uit

Door: Bisdom woensdag 11 juli 2018

Foto: Peter van Mulken

Over Brielle en de moed om te bidden

“Bidden versterkt en verdiept onze band met de Heer. Gebed maakt ons ook méér gevoelig voor wat God voor ogen staat: waar het gaat om zijn Rijk van liefde. Op deze manier is bidden tevens de aanzet tot naastenliefde en diaconie.” Dit schrijft Mgr. Van den Hende in het openingsartikel van de nieuwe Tussenbeide.

De bisschop hoopt op goede vruchten van het Jaar van Gebed, dat nu halverwege is. “Ik ben ervan overtuigd dat bidden ons geloofsleven versterkt en verdiept, dat het ons helpt om de liefde te bewaren en dat onze hoop erdoor wordt gevoed.”

Mgr. Van den Hende: “We zijn als christenen geroepen om te blijven bidden. Dat betekent niet dat bidden gemakkelijk is. Voor veel gelovigen is het niet vanzelfsprekend om ruimte te maken voor gebed. Paus Franciscus zei in een preek op het Sint Pietersplein: De Heer keert zich niet af van onze noden. Als het lijkt dat Hij onze vraag om hulp niet hoort, moeten we toch blijven roepen: Heer, help ons. Dat is de moed die in het gebed nodig is.”

Dit nummer van Tussenbeide doet verslag van diverse diocesane activiteiten, zoals de priesterwijding van Daan Huntjens en de Vuurdoop. Er is nieuws van Vronesteyn en er zijn er artikelen over een project zorg voor ouderen.

Deze Tussenbeide verschijnt direct voor de Nationale Bedevaart Brielle. Daarom besteedt het nummer veel aandacht aan het bedevaartsoord. De heer Roy Tepe schrijft in het blad hoe hij op verzoek van het bisdom samen met beheerder Johan ten Berge de expositieruimten van het bedevaartsoord in Brielle verbeterde. De presentatie werd overzichtelijker gemaakt en de toelichting bij verschillende onderdelen verbeterd.

Direct bij binnenkomst van de kerk is nu, naast een algemene aanduiding van de Martelaren van Gorcum, een plattegrond van het complex geplaatst. In de kerk werd de belangrijke reliekenschrijn van de Martelaren letterlijk in de schijnwerpers gesteld. Video’s vertellen over de geschiedenis van de Martelaren van Gorcum en de verering van de Martelaren in de loop van de tijd. Voorafgaand aan de Nationale Bedevaart op 8 juli werd ook informatie over de verering van de Martelaren van Gorcum elders in de wereld toegevoegd aan de expositie.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven