Oriëntatiedag

Oriëntatiedag Vronesteyn en oriëntatiejaar ‘Kom en zie’

Misschien denk je erover priester te worden, maar weet je niet wat daar allemaal bij komt kijken. Misschien denk je dat het diaconaat iets voor je is, maar wil je eerst weten wat dat precies in houdt. Of misschien wil je eens met iemand praten, omdat je gelooft dat je roeping voelt. Jaarlijks houdt Vronesteyn een Oriëntatiedag over de priester- en diakenopleiding in het bisdom Rotterdam. Deze vindt plaats in het voorjaar voorafgaand aan Roepingenzondag. In 2024 was de Oriëntatiedag op zondag 17 maart.

Met ‘Kom en zie’ biedt Vronesteyn ook een onderscheidingsjaar aan, als centrum voor de priester- en diakenopleiding in het bisdom Rotterdam. Dit onderscheidingsjaar staat open voor mannen (18-45 jaar) die op zoek zijn naar hun roeping en daarbij ook de mogelijkheid van het priesterschap of diaconaat openhouden. Het is dus een jaar dat nog op niets voorsorteert, maar wil helpen ontdekken hoe God concrete mensen roept, hoe Hij dat ook nu doet en hoe je daarop kunt antwoorden. Vanuit Vronesteyn wordt hierbij begeleiding gegeven.

Het ‘Kom en zie-jaar’ is een weg van ontmoeting, onderricht, uitwisseling en gebed rond het thema roeping. Het programma bestaat uit een maandelijkse bijeenkomst, een wekelijks uur van onderscheiding, dagelijks gebed en persoonlijke begeleiding. Het initiatief staat onder leiding van rector Broeders en de begeleiding wordt door spirituaal Jeroen Smith en ook andere priesters gedaan.

Het is niet altijd gemakkelijk je roeping te onderscheiden. Vronesteyn wil mannen (18-45 jaar) daarbij helpen. Roept God jou tot het ambt van priester of diaken ten dienste van de parochies in het bisdom? Onderzoek je roeping. Doe dat samen met Vronesteyn.

Wil je in gesprek over de vraag of God je roept tot het priesterschap of diaconaat? Neem dan contact op met rector Broeders. Onderzoek je roeping. Doe dat samen met Vronesteyn.

Deel dit item

Volg Vronesteyn!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Volg Vronesteyn!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven