Ledenadministratie

Een goede ledenadministratie is van belang voor de opbouw van de gemeenschap. Een up-to-date ledenadministratie maakt toezending van het parochieblad mogelijk en het uitnodigen van parochianen voor bijeenkomsten en de deelname aan de jaarlijkse actie Kerkbalans. Het bisdom ondersteunt parochies waar het gaat om goede faciliteiten voor de ledenadministratie. Parochies kunnen hulp krijgen bij de juiste invoer en gebruik van de ledenadministratie. Ook kan worden ondersteund bij het maken van segmenten, zodat parochies de brief voor de actie Kerkbalans gericht kunnen opstellen en versturen.

Alle parochies in Nederland, en dus ook die in het bisdom Rotterdam hebben te maken met een nieuwe automatisering. Mede gezien ontwikkelingen op het gebied van de privacywetgeving werd door het Economenoverleg onderzocht of het automatiseringssysteem Navision nog voldeed aan de wensen en de (komende) eisen. Dat bleek niet het geval. Gekozen is voor een nieuw systeem dat bestaat uit DocBase (ledenadministratie en documentbeheer) en ExactOnline (financiƫle administratie).

Parochies kunnen sinds 1 januari 2018 overstappen naar het nieuwe systeem. Per 30 juni 2019 wordt de ondersteuning van Navision beƫindigd.

Een landelijke projectgroep begeleidt dit traject: rkk-online.nl