Over Kerkbalans

Kerkbalans is de jaarlijkse terugkerende actie voor geldwerving door parochies

In de Kerk is geld geen hoofdzaak, maar wel noodzaak. Geldwerving is buitengewoon belangrijk. Het bisdom Rotterdam versterkt daarom het netwerk van mensen die in de parochies de geldwerving behartigen. Hiervoor worden bijeenkomsten in de twee vicariaten van het bisdom gehouden en regelmatig vindt ook een diocesane bijeenkomst plaats over geldwerving.

De landelijke actie Kerkbalans wordt jaarlijks gehouden in januari. Het is de grootste fondswervingsactie in het land. De Kerk is het waard om je voor in te zetten en betrokken te zijn! Zie voor meer informatie: www.kerkbalans.nl

• Parochies hoeven de actie Kerkbalans niet te beperken tot januari. Sterker nog, het hele jaar door mag de parochie lokaal goede aandacht hebben voor geldwerving. Consulenten Kerkbalans ondersteunen parochies daarbij.
  • Download het Stappenplan Kerkbalans
  • Neem als parochie contact op met een Kerkbalansconsulent via E c.v.steijn@bisdomrotterdam.nl
  • Ook voor de beoordeling van uw brief voor de actie Kerkbalans!
  • Tips voor Werkgroepen Kerkbalans: maak een communicatieplan

Door: Bisdom woensdag 01 augustus 2018

Een effectieve actie Kerkbalans kan niet zonder goede communicatie. En daar hoort ook timing bij. Zorg daarom dat u met de werkgroep Kerkbalans voor het einde van de zomer al op hoofdlijnen een communicatieplan klaarlegt

• Vicariaatsbijeenkomsten over Kerkbalans, AVG en btw

Door: Bisdom vrijdag 22 juni 2018

Tijdens vicariaatsbijeenkomsten op maandag 18 juni en donderdag 21 juni spraken penningmeesters en andere bestuursleden en het bisdom met elkaar over financiële en juridische zaken.

• Bisdom publiceert Draaiboek Kerkbalans 2019

Door: Bisdom maandag 04 juni 2018

Het bisdom Rotterdam publiceert een draaiboek om de leden van kerkbalanswerkgroepen in de parochies aan te moedigen tijdig stappen te zetten voor een succesvolle actie Kerkbalans 2019. Ook verschijnt er een reeks websiteberichten.

• Inkomsten en uitgaven van de parochies in 2016

Door: Bisdom woensdag 18 april 2018

Op 18 april 2018 zijn de landelijke cijfers van de inkomsten en uitgaven van parochies bekendgemaakt. Daarbij is speciale aandacht voor de inkomsten uit de actie Kerkbalans. De financiële gegevens worden ontleend aan de jaarrekeningen van de parochies. De cijfers zijn uitgesplitst per bisdom en voorzien van een vergelijking met het voorgaande jaar.

• Na het inluidmoment in Zoetermeer op 20 januari, ging de Actie Kerkbalans als een soort geluidsgolf door het bisdom. Het klinken van de luidklokken resoneert bij de lokale werkgroepen. De Tussenbeide van maart besteedt daarom op twee volle pagina’s met foto’s aandacht aan de lokale inzet voor Kerkbalans.