Over Kerkbalans

Kerkbalans is de jaarlijkse terugkerende actie voor geldwerving door parochies

In de Kerk is geld geen hoofdzaak, maar wel noodzaak. Geldwerving is buitengewoon belangrijk. Het bisdom Rotterdam versterkt daarom het netwerk van mensen die in de parochies de geldwerving behartigen. Hiervoor worden bijeenkomsten in de twee vicariaten van het bisdom gehouden en regelmatig vindt ook een diocesane bijeenkomst plaats over geldwerving.

De landelijke actie Kerkbalans wordt jaarlijks gehouden in januari. Het is de grootste fondswervingsactie in het land. De Kerk is het waard om je voor in te zetten en betrokken te zijn! Zie voor meer informatie: www.kerkbalans.nl

Parochies hoeven de actie Kerkbalans niet te beperken tot januari. Sterker nog, het hele jaar door mag de parochie lokaal goede aandacht hebben voor geldwerving. De Actie Kerkbalans Service van het bisdom Rotterdam ondersteunt daarbij:

• Voor hulp bij uw Kerkbalans brief
  • Hulp bij het maken van uw eigen folder
  • Voorbeeldartikelen voor uw parochieblad
  • En meer! Kijk op de webpagina van de Actie Kerkbalans Service van het bisdom Rotterdam wat deze Service voor uw parochie kan betekenen
  • Zie ook de 10 praktische tips om Kerkbalans in uw kerk te organiseren
  • Parochies kunnen dit jaar materiaal Kerkbalans online bestellen

Door: Bisdom Rotterdam maandag 29 augustus 2022

De actieperiode van Kerkbalans 2023 is van 14 tot 28 januari. Parochies hebben in augustus voorbeelden van de beschikbare materialen ontvangen (folders in verschillende varianten en een poster). Zij ontvingen daarbij voor het eerst geen bestellijst. Het bestellen van het materiaal voor Kerkbalans kan dit jaar namelijk online via kerkbalans.nl.

• Bisdom ondersteunt opnieuw bij eigen lokale Kerkbalansfolder

Door: Bisdom Rotterdam maandag 04 juli 2022

Het diocesane Actie Kerkbalans Servicecentrum ondersteunde in 2022 op een nieuwe manier bij het maken van een eigen Kerkbalansfolder. Parochies kregen advies bij tekst en beeld en werden ontzorgd waar het ging om de opmaak. Het bisdom biedt de ondersteuning in 2023 opnieuw aan.

• Meet & greet Kerkbalans: denken in digitale kansen

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 18 mei 2022

Op dinsdag 10 mei vond de meet & greet van Kerkbalans plaats. De bijeenkomst werd gehouden als online ontmoeting. Tijdens de meet & greet werd gesproken over digitale kansen en een lokale Kerkbalansfolder op maat, er werden ervaringen uitgewisseld en onderling vragen gesteld.

• Kerkbalans: Hoe is het gegaan?

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 17 februari 2022

De landelijke nieuwsbrief van Actie Kerkbalans bedankt in februari alle plaatselijke organisatoren voor de inzet in de afgelopen periode: “Jullie hebben alles op alles gezet om de actie ook dit jaar tot een succes te maken.”

• Tien punten uit het landelijke onderzoek van Kerkbalans

Door: Bisdom Rotterdam maandag 24 januari 2022

In de actieperiode van Kerkbalans (15-29 januari) presenteerde de landelijke organisatie op vrijdag 21 januari een onderzoeksrapport. Het onderzoek werd verricht door Citisens in opdracht van Kerkbalans.