Over Kerkbalans

Kerkbalans is de jaarlijkse terugkerende actie voor geldwerving door parochies

In de Kerk is geld geen hoofdzaak, maar wel noodzaak. Geldwerving is buitengewoon belangrijk. Het bisdom Rotterdam versterkt daarom het netwerk van mensen die in de parochies de geldwerving behartigen. Hiervoor worden bijeenkomsten in de twee vicariaten van het bisdom gehouden en regelmatig vindt ook een diocesane bijeenkomst plaats over geldwerving.

De landelijke actie Kerkbalans wordt jaarlijks gehouden in januari. Het is de grootste fondswervingsactie in het land. De Kerk is het waard om je voor in te zetten en betrokken te zijn! Zie voor meer informatie: www.kerkbalans.nl

 • Parochies hoeven de actie Kerkbalans niet te beperken tot januari. Sterker nog, het hele jaar door mag de parochie lokaal goede aandacht hebben voor geldwerving. Consulenten Kerkbalans ondersteunen parochies daarbij.
 • Download het Stappenplan Kerkbalans
 • Neem als parochie contact op met een Kerkbalansconsulent via E kerkbalans@bisdomrotterdam.nl
 • Ook voor de beoordeling van uw brief voor de actie Kerkbalans!
 • Voorbeeldartikel Kerkbalans: Geven aan levende stenen

  Door: Bisdom Rotterdam maandag 11 november 2019

  'Geven aan levende stenen' is de titel van het voorbeeldartikel voor de actie Kerkbalans van de maand november.Het bisdom Rotterdam stelt zes voorbeeldartikelen en enkele foto's ter beschikking aan parochies om Kerkbalans onder de aandacht te brengen bij parochianen.

 • Meet & greet over nalatenschappen en de Kerkbalansfolder

  Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 15 oktober 2019

  Op woensdag 9 oktober organiseerden de Kerkbalansconsulenten een meet & greet over je eigen Kerkbalansfolder en de Actie Kerkbalans Service. Op de avond was er ook een inleiding over nalatenschappen.

 • Het bisdom Rotterdam stelt zes voorbeeldartikelen en enkele foto's ter beschikking aan parochies om de actie Kerkbalans onder de aandacht te brengen bij parochianen. Het voorbeeldartikel van de maand oktober gaat over doneren via een overeenkomst.

 • Actie Kerkbalans peilt: Wat vindt u belangrijk?

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 04 oktober 2019

  De Actie Kerkbalans houdt een landelijke peiling naar de ‘waarde van de kerk’. De peiling bestaat uit een aantal korte vragen en kost ongeveer tien minuten tijd. Kerkleden worden van harte uitgenodigd om mee te doen en de peiling door te sturen naar anderen voor wie dit ook interessant is.

 • Instructiebijeenkomsten voor gebruikers van Exact en DocBase

  Door: Bisdom Rotterdam zondag 29 september 2019

  De ‘Actie Kerkbalans Service’ coördineert de Kerkbalans ondersteuning aan parochies in het bisdom Rotterdam. Een van de nieuwe activiteiten binnen het servicecentrum zijn instructiebijeenkomsten voor gebruikers van Exact en DocBase. Op woensdag 25 september vond een bijeenkomst plaats in Naaldwijk.

Lees meer
Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven