Over Kerkbalans

Kerkbalans is de jaarlijkse terugkerende actie voor geldwerving door parochies

In de Kerk is geld geen hoofdzaak, maar wel noodzaak. Geldwerving is buitengewoon belangrijk. Het bisdom Rotterdam versterkt daarom het netwerk van mensen die in de parochies de geldwerving behartigen. Hiervoor worden bijeenkomsten in de twee vicariaten van het bisdom gehouden en regelmatig vindt ook een diocesane bijeenkomst plaats over geldwerving.

De landelijke actie Kerkbalans wordt jaarlijks gehouden in januari. Het is de grootste fondswervingsactie in het land. De Kerk is het waard om je voor in te zetten en betrokken te zijn! Zie voor meer informatie: www.kerkbalans.nl

Parochies hoeven de actie Kerkbalans niet te beperken tot januari. Sterker nog, het hele jaar door mag de parochie lokaal goede aandacht hebben voor geldwerving. De Actie Kerkbalans Service van het bisdom Rotterdam ondersteunt daarbij:

 • Voor hulp bij uw Kerkbalans brief
 • Hulp bij het maken van uw eigen folder
 • Voorbeeldartikelen voor uw parochieblad
 • En meer! Kijk op de webpagina van de Actie Kerkbalans Service van het bisdom Rotterdam wat deze Service voor uw parochie kan betekenen
 • Zie ook de 10 praktische tips om Kerkbalans in uw kerk te organiseren
 • Parochies verspreiden actie Kerkbalans folders ook digitaal

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 20 januari 2023

  Er wordt veel gebruik gemaakt door parochies van de ondersteuning vanuit het Actie Kerkbalans Servicecentrum bij het maken van een folder. De folders die op deze manier worden gemaakt, zijn ook allemaal digitaal beschikbaar. Parochies kunnen parochianen daarop attenderen met een artikel op de website of in de (digitale) nieuwsbrief. Het bisdom reikt daarvoor een voorbeeldartikel aan.

 • Kerkbalans: Waarom geven aan de Kerk?

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 18 januari 2023

  Tijdens de landelijke persconferentie op woensdag 18 januari presenteerde Actie Kerkbalans samen met onderzoeksbureau Citisens de uitkomsten van een onderzoek over kerkbetrokkenheid en de rol van de Kerk in tijden van crises. De persconferentie vond plaats in Den Haag en was online te volgen.

 • Op zaterdag 14 januari vond in Maasland in de Heilige Maria Magdalenakerk het diocesane startmoment van de actie Kerkbalans plaats. De H. Maria Magdalenakerk is onderdeel van de parochie Onze Lieve Vrouw van Sion (Midden Delfland). Vanuit het bisdom organiseerde Ad Sosef (actie Kerkbalans servicecentrum) dit startmoment.

 • Actie Kerkbalans begint met een startmoment op 14 januari

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 06 januari 2023

  Op 14 januari start de actie Kerkbalans. Sinds enkele jaren worden parochies in het bisdom uitgenodigd om een startmoment te organiseren. Na een startmoment gaan vrijwilligers enthousiast op pad om enveloppen te bezorgen of om de laatste puntjes op de i te zetten voor een digitale mailing. Een startmoment is ook een goed moment om de media uit te nodigen en zo extra aandacht te vragen voor de actie.

 • Opnieuw grote belangstelling voor eigen folder Actie Kerkbalans

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 23 december 2022

  Net als vorig jaar ontzorgt het Actie Kerkbalans Servicecentrum parochies binnen het bisdom ook dit jaar bij het maken van een eigen Kerkbalansfolder. In 2021 was er bij de start een overweldigende belangstelling van circa 35 kerken, dit jaar is dat weer het geval.

Lees meer
Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven