Over Kerkbalans

Kerkbalans is de jaarlijkse terugkerende actie voor geldwerving door parochies

In de Kerk is geld geen hoofdzaak, maar wel noodzaak. Geldwerving is buitengewoon belangrijk. Het bisdom Rotterdam versterkt daarom het netwerk van mensen die in de parochies de geldwerving behartigen. Hiervoor worden bijeenkomsten in de twee vicariaten van het bisdom gehouden en regelmatig vindt ook een diocesane bijeenkomst plaats over geldwerving.

De landelijke actie Kerkbalans wordt jaarlijks gehouden in januari. Het is de grootste fondswervingsactie in het land. De Kerk is het waard om je voor in te zetten en betrokken te zijn! Zie voor meer informatie: www.kerkbalans.nl

Parochies hoeven de actie Kerkbalans niet te beperken tot januari. Sterker nog, het hele jaar door mag de parochie lokaal goede aandacht hebben voor geldwerving. De Actie Kerkbalans Service van het bisdom Rotterdam ondersteunt daarbij:

• Voor hulp bij uw Kerkbalans brief
  • Hulp bij het maken van uw eigen folder
  • Voorbeeldartikelen voor uw parochieblad
  • En meer! Kijk op de webpagina van de Actie Kerkbalans Service van het bisdom Rotterdam wat deze Service voor uw parochie kan betekenen
  • Zie ook de 10 praktische tips om Kerkbalans in uw kerk te organiseren
  • Meet & greet Kerkbalans: denken in digitale kansen

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 18 mei 2022

Op dinsdag 10 mei vond de meet & greet van Kerkbalans plaats. De bijeenkomst werd gehouden als online ontmoeting. Tijdens de meet & greet werd gesproken over digitale kansen en een lokale Kerkbalansfolder op maat, er werden ervaringen uitgewisseld en onderling vragen gesteld.

• Kerkbalans: Hoe is het gegaan?

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 17 februari 2022

De landelijke nieuwsbrief van Actie Kerkbalans bedankt in februari alle plaatselijke organisatoren voor de inzet in de afgelopen periode: “Jullie hebben alles op alles gezet om de actie ook dit jaar tot een succes te maken.”

• Tien punten uit het landelijke onderzoek van Kerkbalans

Door: Bisdom Rotterdam maandag 24 januari 2022

In de actieperiode van Kerkbalans (15-29 januari) presenteerde de landelijke organisatie op vrijdag 21 januari een onderzoeksrapport. Het onderzoek werd verricht door Citisens in opdracht van Kerkbalans.

• Wat hebben de St. Barnabas in Haastrecht, de H. Bartholomeus in Schoonhoven en parochiekern H. Joannes de Doper van de H. Augustinus in Katwijk met elkaar gemeen? Ze hebben alle drie via het bisdom een folder voor Kerkbalans 2022 laten maken met hulp van coördinator Astrid van der Valk.

• Op zaterdag 15 januari gaat de actie Kerkbalans van start. Ad Sosef van het diocesane actie Kerkbalans service centrum nam een video op voor al diegenen die zich inzetten voor de actie in de parochies en geloofsgemeenschappen.