Over Kerkbalans

Kerkbalans is de jaarlijkse terugkerende actie voor geldwerving door parochies

In de Kerk is geld geen hoofdzaak, maar wel noodzaak. Geldwerving is buitengewoon belangrijk. Het bisdom Rotterdam versterkt daarom het netwerk van mensen die in de parochies de geldwerving behartigen. Hiervoor worden bijeenkomsten in de twee vicariaten van het bisdom gehouden en regelmatig vindt ook een diocesane bijeenkomst plaats over geldwerving.

De landelijke actie Kerkbalans wordt jaarlijks gehouden in januari. Het is de grootste fondswervingsactie in het land. De Kerk is het waard om je voor in te zetten en betrokken te zijn! Zie voor meer informatie: www.kerkbalans.nl

Parochies hoeven de actie Kerkbalans niet te beperken tot januari. Sterker nog, het hele jaar door mag de parochie lokaal goede aandacht hebben voor geldwerving. De Actie Kerkbalans Service van het bisdom Rotterdam ondersteunt daarbij:

• Voor hulp bij uw Kerkbalans brief
  • Hulp bij het maken van uw eigen folder
  • Voorbeeldartikelen voor uw parochieblad
  • En meer! Kijk op de webpagina van de Actie Kerkbalans Service van het bisdom Rotterdam wat deze Service voor uw parochie kan betekenen
  • Zie ook de 10 praktische tips om Kerkbalans in uw kerk te organiseren
  • Resultaten onderzoek naar verbondenheid van katholieken met hun parochie

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 11 februari 2021

In mei 2020 zetten onderzoekers van de Erasmus Universiteit in samenwerking met het bisdom Rotterdam een vragenlijst uit over de verbondenheid van katholieken met hun parochie. De vragen gingen onder meer over kerkbezoek, donatiegedrag en attitudes ten opzichte van de parochie en de Rooms-Katholieke Kerk.

• VIDEO Actie Kerkbalans: Waarom geef jij voor de kerk?

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 26 januari 2021

In de nieuwe video van het bisdom Rotterdam gaan de pastoor, diaken, predikant en vrijwilligers in Noordwijkerhout over 'de rode loper' voor de start van de actie Kerkbalans. In de video vertellen zij waarom ze zich vandaag inzetten voor de kerk van morgen.

• FOTOVERSLAG Kathedraal Rotterdam houdt rode loper moment Kerkbalans

Door: Bisdom Rotterdam zondag 24 januari 2021

De HH. Laurentius & Elisabeth kathedraal organiseerde op zondag 24 januari een startmoment voor de actie Kerkbalans. Aan het eind van de eucharistieviering werden enkele vrijwilligers naar voren gevraagd en bedankt. Samen met andere vrijwilligers bezorgden ze de afgelopen periode meer dan 2.000 Kerkbalans enveloppen bij parochianen.

• Onderzoek Actie Kerkbalans 2021: Dit zijn de uitkomsten

Door: Bisdom Rotterdam zaterdag 23 januari 2021

Actie Kerkbalans presenteerde op vrijdag 22 januari onderzoek waaruit blijkt dat kerkleden het samen zingen het meest missen nu de vieringen slechts beperkt toegankelijk zijn.

• Zaterdag 16 januari gaf de parochie Pax Christi in Woerden het startsein voor de actie Kerkbalans 2021. Het diocesane startmoment begon vanwege de coronamaatregelen met een klein gezelschap in de H. Bonaventurakerk. Daarna werd buiten de rode loper van Kerkbalans uitgerold onder het geluid van trompetmuziek en de kerkklokken en werd de vlag gehesen.