Over Kerkbalans

Kerkbalans is de jaarlijkse terugkerende actie voor geldwerving door parochies

In de Kerk is geld geen hoofdzaak, maar wel noodzaak. Geldwerving is buitengewoon belangrijk. Het bisdom Rotterdam versterkt daarom het netwerk van mensen die in de parochies de geldwerving behartigen. Hiervoor worden bijeenkomsten in de twee vicariaten van het bisdom gehouden en regelmatig vindt ook een diocesane bijeenkomst plaats over geldwerving.

De landelijke actie Kerkbalans wordt jaarlijks gehouden in januari. Het is de grootste fondswervingsactie in het land. De Kerk is het waard om je voor in te zetten en betrokken te zijn! Zie voor meer informatie: www.kerkbalans.nl

• Parochies hoeven de actie Kerkbalans niet te beperken tot januari. Sterker nog, het hele jaar door mag de parochie lokaal goede aandacht hebben voor geldwerving. Consulenten Kerkbalans ondersteunen parochies daarbij.
  • Download het Stappenplan Kerkbalans
  • Neem als parochie contact op met een Kerkbalansconsulent via E c.v.steijn@bisdomrotterdam.nl
  • Ook voor de beoordeling van uw brief voor de actie Kerkbalans!
  • Nieuwe download voor werkgroepen Kerkbalans: Analyse promotiemateriaal

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 02 november 2018

Interessante en inspirerende voorbeelden van Kerkbalansbrieven en -folders komen naar voren in een analyse van ingestuurd Kerkbalansmateriaal door parochies van het bisdom Rotterdam.

• Kerkbalanspeiling naar de meerwaarde van de kerk

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 18 oktober 2018

In aanloop naar de campagne van 2019 onderzoekt Actie Kerkbalans wat volgens parochies en gemeenten hun meerwaarde is. Met een online peiling wil Actie Kerkbalans dat in beeld brengen.

• Kerkbalans: ‘Organiseer een luidmoment en optimaliseer je brief’

Door: Bisdom Rotterdam zaterdag 13 oktober 2018

“We zijn ons bewust van de uitdagingen bij de geldwerving voor de actie Kerkbalans. Met elkaar moeten we die vormgeven en de praktische mogelijkheden die er zijn aanwenden.” Hiermee opent algemeen econoom John Bakker de avond die de Kerkbalansconsulenten op maandag 8 oktober organiseren.

• Nieuw materiaal voor parochies: ‘Nalaten aan uw parochie’

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 26 september 2018

Tijdens de diocesane bijeenkomst geldwerving is materiaal gepresenteerd voor parochies over nalatenschappen. Wouter van Tienhoven vertelde over het traject waarin de H. Theresia van Ávila parochie (Drechtsteden) samen met het bisdom materiaal maakt rond nalatenschappen. Het eerste resultaat is de folder ‘nalaten aan uw parochie’.

• Dit was de diocesane bijeenkomst geldwerving 2018

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 26 september 2018

Op maandag 24 september komen ongeveer 40 deelnemers uit parochies bijeen op de diocesane bijeenkomst geldwerving. Deze vindt plaats in de H. Adelbertkerk in Delft. Mgr. Van den Hende opent de avond. “Geldwerving voor de kerk vraagt ieder jaar opnieuw veel aandacht en inzet”, zegt hij. “Ik ben dankbaar voor zoveel inzet en aandacht van allen hier aanwezig.”