Over Kerkbalans

Kerkbalans is de jaarlijkse terugkerende actie voor geldwerving door parochies

In de Kerk is geld geen hoofdzaak, maar wel noodzaak. Geldwerving is buitengewoon belangrijk. Het bisdom Rotterdam versterkt daarom het netwerk van mensen die in de parochies de geldwerving behartigen. Hiervoor worden bijeenkomsten in de twee vicariaten van het bisdom gehouden en regelmatig vindt ook een diocesane bijeenkomst plaats over geldwerving.

De landelijke actie Kerkbalans wordt jaarlijks gehouden in januari. Het is de grootste fondswervingsactie in het land. De Kerk is het waard om je voor in te zetten en betrokken te zijn! Zie voor meer informatie: www.kerkbalans.nl

• Parochies hoeven de actie Kerkbalans niet te beperken tot januari. Sterker nog, het hele jaar door mag de parochie lokaal goede aandacht hebben voor geldwerving. Consulenten Kerkbalans ondersteunen parochies daarbij.
  • Download het Stappenplan Kerkbalans
  • Neem als parochie contact op met een Kerkbalansconsulent via E kerkbalans@bisdomrotterdam.nl
  • Ook voor de beoordeling van uw brief voor de actie Kerkbalans!
  • Bisschop Van den Hende bij start actie Kerkbalans in Schiedam

Door: Bisdom Rotterdam zondag 19 januari 2020

Parochies worden sinds een aantal jaren uitgenodigd om een gezamenlijk startmoment te houden. Elk jaar is er ook een diocesaan startmoment in het bisdom, aansluitend bij een parochie. Dit jaar was bisschop Van den Hende hierbij aanwezig.

• Startmomenten van parochies voor Kerkbalans 2020

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 15 januari 2020

Het diocesane startmoment voor de actie Kerkbalans 2020 vindt plaats in Schiedam op zaterdag 18 januari in de Basiliek van de H. Liduina en Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans. Er zijn nog meer kerken die op zaterdag 18 of zondag 19 januari een startmoment houden.

• Voorbeeldartikel Kerkbalans: Geef voor God

Door: Bisdom Rotterdam maandag 06 januari 2020

'Actie Kerkbalans: Geef voor God' is de titel van het voorbeeldartikel begin van de maand januari voor de actie Kerkbalans. Het bisdom Rotterdam stelt zes voorbeeldartikelen en enkele foto's ter beschikking aan parochies om Kerkbalans onder de aandacht te brengen bij parochianen.

• Video: Wat is de waarde van je kerk?

Door: Katholiekleven.nl vrijdag 20 december 2019

“We willen van kerkleden horen: wat vind jij nou belangrijk aan je kerk?” Anna Kruse vertelt vanuit de R.-K. Kerk over de Kerkbalanspeiling. Katholiekleven.nl filmde daarvoor ook in de Liduina basiliek in Schiedam en sprak met acoliet Sebastiaan Rutten en Kerkbalansconsulent Ad Sosef.

• '40.000 vrijwilligers aan de slag voor actie Kerkbalans' is de titel van het voorbeeldartikel voor de actie Kerkbalans van de maand december. Het bisdom Rotterdam stelt zes voorbeeldartikelen en enkele foto's ter beschikking aan parochies om Kerkbalans onder de aandacht te brengen bij parochianen.