Over Kerkbalans

Kerkbalans is de jaarlijkse terugkerende actie voor geldwerving door parochies

In de Kerk is geld geen hoofdzaak, maar wel noodzaak. Geldwerving is buitengewoon belangrijk. Het bisdom Rotterdam versterkt daarom het netwerk van mensen die in de parochies de geldwerving behartigen. Hiervoor worden bijeenkomsten in de twee vicariaten van het bisdom gehouden en regelmatig vindt ook een diocesane bijeenkomst plaats over geldwerving.

De landelijke actie Kerkbalans wordt jaarlijks gehouden in januari. Het is de grootste fondswervingsactie in het land. De Kerk is het waard om je voor in te zetten en betrokken te zijn! Zie voor meer informatie: www.kerkbalans.nl

Parochies hoeven de actie Kerkbalans niet te beperken tot januari. Sterker nog, het hele jaar door mag de parochie lokaal goede aandacht hebben voor geldwerving. De Actie Kerkbalans Service van het bisdom Rotterdam ondersteunt daarbij:

 • Voor hulp bij uw Kerkbalans brief
 • Hulp bij het maken van uw eigen folder
 • Voorbeeldartikelen voor uw parochieblad
 • En meer! Kijk op de webpagina van de Actie Kerkbalans Service van het bisdom Rotterdam wat deze Service voor uw parochie kan betekenen
 • Zie ook de 10 praktische tips om Kerkbalans in uw kerk te organiseren
 • De cijfers van de actie Kerkbalans blijken in de Rooms-Katholieke Kerk en in de Protestantse Kerk Nederland (PKN) redelijk stabiel over de gemeten jaren. In de Oud-Katholieke Kerk is voor wat betreft de beschikbare gegevens sprake van een daling.

 • 50 jaar actie Kerkbalans: vier het jubileum met vrijwilligers

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 25 oktober 2023

  In 2024 bestaat de actie Kerkbalans 50 jaar. Omdat Kerkbalans niet kan bestaan zonder de inzet van vele vrijwilligers, roept het landelijke campagneteam op om een ‘erepenning’ aan te vragen voor mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor Kerkbalans.

 • Vernieuwde webshop actie Kerkbalans open

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 06 oktober 2023

  In 2024 bestaat Kerkbalans 50 jaar. De actieperiode van Kerkbalans 2024 is van zaterdag 13 januari tot zaterdag 27 januari. Op 3 oktober ging hiervoor de geheel vernieuwde webshop van actie Kerkbalans open.

 • Bisdombrede meet & greet vrijwilligers Kerkbalans

  Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 26 september 2023

  In parochies zijn de voorbereidingen voor de actie Kerkbalans in gang. Ruim dertig parochievrijwilligers die betrokken zijn bij de actie Kerkbalans kwamen op woensdag 20 september samen in de ruimte bij de H. Josephkerk in Gouda. De meet & greet wordt elk jaar georganiseerd vanuit het bisdom om bij te praten en inspiratie op te doen voor de komende actie.

 • Parochies verspreiden actie Kerkbalans folders ook digitaal

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 20 januari 2023

  Er wordt veel gebruik gemaakt door parochies van de ondersteuning vanuit het Actie Kerkbalans Servicecentrum bij het maken van een folder. De folders die op deze manier worden gemaakt, zijn ook allemaal digitaal beschikbaar. Parochies kunnen parochianen daarop attenderen met een artikel op de website of in de (digitale) nieuwsbrief. Het bisdom reikt daarvoor een voorbeeldartikel aan.

Lees meer
Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven