Over Kerkbalans

Kerkbalans is de jaarlijkse terugkerende actie voor geldwerving door parochies

In de Kerk is geld geen hoofdzaak, maar wel noodzaak. Geldwerving is buitengewoon belangrijk. Het bisdom Rotterdam versterkt daarom het netwerk van mensen die in de parochies de geldwerving behartigen. Hiervoor worden bijeenkomsten in de twee vicariaten van het bisdom gehouden en regelmatig vindt ook een diocesane bijeenkomst plaats over geldwerving.

De landelijke actie Kerkbalans wordt jaarlijks gehouden in januari. Het is de grootste fondswervingsactie in het land. De Kerk is het waard om je voor in te zetten en betrokken te zijn! Zie voor meer informatie: www.kerkbalans.nl

Parochies hoeven de actie Kerkbalans niet te beperken tot januari. Sterker nog, het hele jaar door mag de parochie lokaal goede aandacht hebben voor geldwerving. De Actie Kerkbalans Service van het bisdom Rotterdam ondersteunt daarbij:

• Voor hulp bij uw Kerkbalans brief
  • Hulp bij het maken van uw eigen folder
  • Voorbeeldartikelen voor uw parochieblad
  • En meer! Kijk op de webpagina van de Actie Kerkbalans Service van het bisdom Rotterdam wat deze Service voor uw parochie kan betekenen
  • Zie ook de 10 praktische tips om Kerkbalans in uw kerk te organiseren
  • Presentatie van een stappenplan en het enquêteformulier Kerkbalans

Door: Bisdom Rotterdam maandag 03 mei 2021

Een goede evaluatie van je actie Kerkbalans helpt parochies om verbeterpunten te formuleren. Op donderdag 29 april werd een stappenplan gepresenteerd voor de evaluatie van de actie Kerkbalans parochies.

• In zijn homilie bij de chrismamis riep bisschop Van den Hende op om ons geloof en engagement levend te houden, opdat het ook anderen mag bewegen en bemoedigen om na coronatijd niet te zeggen “het is klaar”, maar juist “opnieuw met de Heer een stap te zetten in de goede richting.” In drie online bijeenkomsten wordt dit vertaald naar de inzet voor de financiële basis onder de parochies nu en in de toekomst.

• Resultaten onderzoek naar verbondenheid van katholieken met hun parochie

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 11 februari 2021

In mei 2020 zetten onderzoekers van de Erasmus Universiteit in samenwerking met het bisdom Rotterdam een vragenlijst uit over de verbondenheid van katholieken met hun parochie. De vragen gingen onder meer over kerkbezoek, donatiegedrag en attitudes ten opzichte van de parochie en de Rooms-Katholieke Kerk.

• VIDEO Actie Kerkbalans: Waarom geef jij voor de kerk?

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 26 januari 2021

In de nieuwe video van het bisdom Rotterdam gaan de pastoor, diaken, predikant en vrijwilligers in Noordwijkerhout over 'de rode loper' voor de start van de actie Kerkbalans. In de video vertellen zij waarom ze zich vandaag inzetten voor de kerk van morgen.

• FOTOVERSLAG Kathedraal Rotterdam houdt rode loper moment Kerkbalans

Door: Bisdom Rotterdam zondag 24 januari 2021

De HH. Laurentius & Elisabeth kathedraal organiseerde op zondag 24 januari een startmoment voor de actie Kerkbalans. Aan het eind van de eucharistieviering werden enkele vrijwilligers naar voren gevraagd en bedankt. Samen met andere vrijwilligers bezorgden ze de afgelopen periode meer dan 2.000 Kerkbalans enveloppen bij parochianen.