Over Kerkbalans

Kerkbalans is de jaarlijkse terugkerende actie voor geldwerving door parochies

In de Kerk is geld geen hoofdzaak, maar wel noodzaak. Geldwerving is buitengewoon belangrijk. Het bisdom Rotterdam versterkt daarom het netwerk van mensen die in de parochies de geldwerving behartigen. Hiervoor worden bijeenkomsten in de twee vicariaten van het bisdom gehouden en regelmatig vindt ook een diocesane bijeenkomst plaats over geldwerving.

De landelijke actie Kerkbalans wordt jaarlijks gehouden in januari. Het is de grootste fondswervingsactie in het land. De Kerk is het waard om je voor in te zetten en betrokken te zijn! Zie voor meer informatie: www.kerkbalans.nl

• Parochies hoeven de actie Kerkbalans niet te beperken tot januari. Sterker nog, het hele jaar door mag de parochie lokaal goede aandacht hebben voor geldwerving. Consulenten Kerkbalans ondersteunen parochies daarbij.
  • Download het Stappenplan Kerkbalans
  • Neem als parochie contact op met een Kerkbalansconsulent via E kerkbalans@bisdomrotterdam.nl
  • Ook voor de beoordeling van uw brief voor de actie Kerkbalans!
  • Voorbeeldartikel: Nalaten aan uw parochie is nalaten aan een goed doel

Door: Bisdom Rotterdam maandag 02 maart 2020

Het bisdom Rotterdam stelt vijf voorbeeldartikelen en enkele foto's ter beschikking aan parochies om nalaten aan de Kerk onder de aandacht te brengen bij parochianen. Het tweede artikel in deze reeks gaat over: nalaten aan de parochie is nalaten aan een goed doel.

• Vraag-en-antwoord over de AVG en Kerkbalans

Door: Rkkerk.nl maandag 17 februari 2020

De campagnetijd voor de actie Kerkbalans is voorbij. Sommige parochies hebben naar aanleiding van deze actie vragen gekregen van kerkleden, gerelateerd aan de AVG. Dit zijn de belangrijkste vragen en antwoorden.

• Voorbeeldartikel Kerkbalans: Geven van je gaven

Door: Bisdom Rotterdam maandag 03 februari 2020

Het bisdom Rotterdam stelt zes voorbeeldartikelen en enkele foto's ter beschikking aan parochies om de actie Kerkbalans onder de aandacht te brengen bij parochianen. Het laatste artikel in deze reeks gaat over geven van je gaven.

• Bisschop Van den Hende bij start actie Kerkbalans in Schiedam

Door: Bisdom Rotterdam zondag 19 januari 2020

Parochies worden sinds een aantal jaren uitgenodigd om een gezamenlijk startmoment te houden. Elk jaar is er ook een diocesaan startmoment in het bisdom, aansluitend bij een parochie. Dit jaar was bisschop Van den Hende hierbij aanwezig.

• Startmomenten van parochies voor Kerkbalans 2020

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 15 januari 2020

Het diocesane startmoment voor de actie Kerkbalans 2020 vindt plaats in Schiedam op zaterdag 18 januari in de Basiliek van de H. Liduina en Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans. Er zijn nog meer kerken die op zaterdag 18 of zondag 19 januari een startmoment houden.