Over Kerkbalans

Kerkbalans is de jaarlijkse terugkerende actie voor geldwerving door parochies

In de Kerk is geld geen hoofdzaak, maar wel noodzaak. Geldwerving is buitengewoon belangrijk. Het bisdom Rotterdam versterkt daarom het netwerk van mensen die in de parochies de geldwerving behartigen. Hiervoor worden bijeenkomsten in de twee vicariaten van het bisdom gehouden en regelmatig vindt ook een diocesane bijeenkomst plaats over geldwerving.

De landelijke actie Kerkbalans wordt jaarlijks gehouden in januari. Het is de grootste fondswervingsactie in het land. De Kerk is het waard om je voor in te zetten en betrokken te zijn! Zie voor meer informatie: www.kerkbalans.nl

• Parochies hoeven de actie Kerkbalans niet te beperken tot januari. Sterker nog, het hele jaar door mag de parochie lokaal goede aandacht hebben voor geldwerving. Consulenten Kerkbalans ondersteunen parochies daarbij.
  • Download het Stappenplan Kerkbalans
  • Neem als parochie contact op met een Kerkbalansconsulent via E c.v.steijn@bisdomrotterdam.nl
  • Ook voor de beoordeling van uw brief voor de actie Kerkbalans!
  • Dit is het diocesane startmoment van Kerkbalans in Katwijk

Door: Bisdom Rotterdam maandag 21 januari 2019

Op zaterdag 19 januari luidden tijdens het diocesane startmoment van de actie Kerkbalans de feestklokken van de H. Joannes de Doper kerk in Katwijk (H. Augustinus parochie). Gerard Bol, verantwoordelijk voor de PR in de parochiekern, heette alle aanwezigen welkom en met name ook de lopers van de actie Kerkbalans.

• Parochies maken eigen YouTube-filmpjes voor Kerkbalans

Door: Bisdom Rotterdam zondag 20 januari 2019

De actie Kerkbalans is van groot belang voor parochies om vitaal te zijn en te blijven. In een aantal eigen YouTube-filmpjes vertellen parochies in het bisdom Rotterdam waarom de actie Kerkbalans voor hen zo belangrijk is.

• Start Kerkbalans zaterdag 19 januari

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 16 januari 2019

Op zaterdag 19 januari start de campagne van actie Kerkbalans 2019. Door het hele land luiden op die dag kerken de klok tijdens een lokaal startmoment. In de twee weken daarna (19 januari tot 3 februari) worden kerkleden benaderd voor een bijdrage aan hun kerk.

• Nieuwe download voor werkgroepen Kerkbalans: Analyse promotiemateriaal

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 02 november 2018

Interessante en inspirerende voorbeelden van Kerkbalansbrieven en -folders komen naar voren in een analyse van ingestuurd Kerkbalansmateriaal door parochies van het bisdom Rotterdam.

• Kerkbalanspeiling naar de meerwaarde van de kerk

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 18 oktober 2018

In aanloop naar de campagne van 2019 onderzoekt Actie Kerkbalans wat volgens parochies en gemeenten hun meerwaarde is. Met een online peiling wil Actie Kerkbalans dat in beeld brengen.