Over Kerkbalans

Kerkbalans is de jaarlijkse terugkerende actie voor geldwerving door parochies

In de Kerk is geld geen hoofdzaak, maar wel noodzaak. Geldwerving is buitengewoon belangrijk. Het bisdom Rotterdam versterkt daarom het netwerk van mensen die in de parochies de geldwerving behartigen. Hiervoor worden bijeenkomsten in de twee vicariaten van het bisdom gehouden en regelmatig vindt ook een diocesane bijeenkomst plaats over geldwerving.

De landelijke actie Kerkbalans wordt jaarlijks gehouden in januari. Het is de grootste fondswervingsactie in het land. De Kerk is het waard om je voor in te zetten en betrokken te zijn! Zie voor meer informatie: www.kerkbalans.nl

• Parochies hoeven de actie Kerkbalans niet te beperken tot januari. Sterker nog, het hele jaar door mag de parochie lokaal goede aandacht hebben voor geldwerving. Consulenten Kerkbalans ondersteunen parochies daarbij.
  • Download het Stappenplan Kerkbalans
  • Neem als parochie contact op met een Kerkbalansconsulent via E kerkbalans@bisdomrotterdam.nl
  • Ook voor de beoordeling van uw brief voor de actie Kerkbalans!
  • Actie Kerkbalans onderzoekt betrokkenheid kerkgangers in coronatijd

Door: Rkkerk.nl donderdag 12 november 2020

Door de coronamaatregelen zijn mensen meer en meer op zichzelf en hun kleine kring aangewezen. Dan is de kerk - al dan niet via internet - een belangrijke plek van verbinding. Deze bijzondere tijd heeft Actie Kerkbalans doen besluiten om juist nu onderzoek te doen naar de betrokkenheid van kerkgangers bij hun plaatselijke kerk. In november worden kerkleden en parochianen gevraagd mee te doen met dit grootschalige, online onderzoek.

• Meet & greet: Kerkbalans in coronatijd

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 06 november 2020

Op 4 november vond de ‘meet & greet Kerkbalans’ online plaats als livestream. Algemeen econoom John Bakker heette de vijftig aangemelde deelnemers welkom en gaf het woord aan Ad Sosef, coördinator van de Actie Kerkbalans Service. Deze sprak via YouTube over Kerkbalans in coronatijd. Via een WhatsApp-groep konden vragen worden gesteld. Dat gebeurde ook in de chat op YouTube.

• Voorbeeldartikel Kerkbalans: De parochie heeft uw financiële steun nodig

Door: Bisdom Rotterdam maandag 02 november 2020

Het bisdom Rotterdam stelt voorbeeldartikelen over de actie Kerkbalans beschikbaar voor parochies. Het tweede voorbeeldartikel voor november gaat over de financiële steun die nodig is om in deze tijd Kerk te zijn.

• Update Kerkbalans: Moeite met DocBase? Blijf er niet mee lopen!

Door: Bisdom Rotterdam maandag 19 oktober 2020

Parochies in het bisdom Rotterdam maken zich klaar voor de actieperiode Kerkbalans en dat begint onder meer bij een grote administratieve klus: gegevens overzetten naar DocBase. Deze operatie is nodig om de ledenadministratie op orde te brengen zodat de actie Kerkbalans goed kan verlopen.

• De website van Actie Kerkbalans (www.kerkbalans.nl) is vernieuwd. De structuur en daarmee de navigatie is grondig aangepakt en ook de vormgeving is aangepast. Aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van Kerkbalans is vereenvoudigd en mogelijk op onder meer de homepage.