Jaar van het Woord van God

Foto: Ramon Mangold

Diocesaan themajaar 2020

Op de derde zondag van het kerkelijke jaar (in 2020 op 26 januari) wordt er op initiatief van paus Franciscus voortaan wereldwijd in het liturgisch jaar extra aandacht gevraagd voor het Woord van God. In het bisdom Rotterdam startte op deze zondag een themajaar: het Jaar van het Woord van God. Wanneer we spreken over het Woord van God, dan gaat het niet alleen over de Heilige Schrift, maar ook over de persoon van Jezus Christus, het vleesgeworden Woord van God. Daarom mondt het jaar van het Woord van God in het bisdom uit in het hoogfeest van Kerstmis.

• Voorafgaand aan de Zondag van het Woord van God 24 januari vond op maandagavond 18 januari een online bijenkomst plaats met de presentatie van een nieuwe brochure voor lectoren. De uitgave heeft als titel ‘De lector: Het Woord van God horen en voorlezen in de liturgie’. De brochure werd geschreven door broeder Johan te Velde o.s.b. en verschijnt bij het bisdom Rotterdam.

• “Ik vind het fantastisch. De Bijbel is heel belangrijk en ik wil graag dat mensen daar meer kennis mee maken, er meer uit gaan lezen en meer ontdekken wat de bijbel voor hen persoonlijk kan beteken.” Pastoor Bouke Bosma is blij met de pop-up bijbeltentoonstelling die in november werd opgebouwd in de H. Willibrordus parochie.

• In januari 2021 verschijnt een nieuwe brochure bij het bisdom Rotterdam: ‘De lector: Het Woord van God horen en voorlezen in de liturgie’. De brochure werd geschreven door broeder Johan te Velde o.s.b.

• De bijbel-expo in Leiden: ‘Een verrassend mooie tentoonstelling’

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 03 december 2020

Reizende tentoonstelling ‘De Bijbel Rond’ van het bisdom Rotterdam is neergestreken in de Hartebrugkerk in het centrum van Leiden. Pastoraal werker Marlene Falke ziet met deze expositie een kans om mensen te laten ontdekken dat de Bijbel niet een boek is voor op de plank, maar dat het gaat over je leven.

• Vier Kerstmis met Tussenbeide!

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 03 december 2020

Met het kerstnummer van Tussenbeide “kunnen we de inspiratie van ons leven in geloof nog eens extra met elkaar delen bij gelegenheid van Kerstmis.” Dit schrijft bisschop Van den Hende in de Tussenbeide die deze week bij parochies wordt bezorgd.