Jaar van het Woord van God

Foto: Ramon Mangold

Diocesaan themajaar 2020

Op de derde zondag van het kerkelijke jaar (in 2020 op 26 januari) wordt er op initiatief van paus Franciscus voortaan wereldwijd in het liturgisch jaar extra aandacht gevraagd voor het Woord van God. In het bisdom Rotterdam startte op deze zondag een themajaar: het Jaar van het Woord van God. Wanneer we spreken over het Woord van God, dan gaat het niet alleen over de Heilige Schrift, maar ook over de persoon van Jezus Christus, het vleesgeworden Woord van God. Daarom mondt het jaar van het Woord van God in het bisdom uit in het hoogfeest van Kerstmis.

• “24 uur voor de Heer” in het bisdom Rotterdam

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 03 maart 2020

“Laat u met God verzoenen” is in het bisdom Rotterdam het thema van de “24 uur voor de Heer” van vrijdag 20 maart op zaterdag 21 maart. Het bisdom verspreidt een poster, waarop de plaatsen zijn vermeld die hebben aangegeven mee te doen met de “24 uur voor de Heer”.

• Activiteiten in het Jaar van het Woord van God

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 26 februari 2020

Op zondag 26 januari startte het diocesane Jaar van het Woord van God. In een brief kondigde bisschop Van den Hende een activiteitenoverzicht aan. Dit is nu verstuurd aan onder meer priesters, diakens en pastoraal werk(st)ers. Het overzicht wordt ook opgenomen in de eerstvolgende Tussenbeide en is gepubliceerd op de bisdomwebsite.

• KBS-uitgave “Jaar van het Woord 2020”

Door: Bisdom Rotterdam zondag 26 januari 2020

De Katholieke Bijbel Stichting komt bij gelegenheid van de Zondag van het Woord van God met een speciale uitgave: “Jaar van het Woord 2020”. Dit bevat voor elke dag een korte bijbeltekst, een overweging en een gebed.

• Nieuw diocesaan themajaar over het Woord van God start op 26 januari

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 22 januari 2020

Zondag 26 januari, de derde zondag door het jaar, wordt op initiatief van paus Franciscus voortaan wereldwijd extra aandacht gevraagd voor het Woord van God. In het bisdom Rotterdam start op deze zondag een themajaar: het Jaar van het Woord van God.

• Nieuwe uitgave: Het evangelie op zakformaat

Door: Bisdom Rotterdam maandag 16 december 2019

Op 29 november verscheen bij de Katholieke Bijbelstichting (KBS) een nieuwe uitgave: ‘Evangelie: Bron van Levend Water’. In deze compacte uitgave staan de vier Evangelies, het boek Handelingen en de brief aan de Romeinen. Aanleiding voor deze uitgave is de vraag van paus Franciscus aan alle christenen om altijd een evangelie op zak te hebben.