Jaar van het Woord van God

Foto: Ramon Mangold

Diocesaan themajaar 2020

Zondag 26 januari 2020 werd in de Rooms-Katholieke Kerk voor de eerste keer de Zondag van Gods Woord gevierd op initiatief van paus Franciscus. In het bisdom Rotterdam startte op deze dag een themajaar: het Jaar van het Woord van God. Dit diocesane themajaar duurde tot Kerstmis 2020. De paus heeft bepaald dat elk jaar de derde zondag van de Tijd door het Jaar wordt gewijd aan de viering, de overweging en de verspreiding van Gods Woord. Wanneer we spreken over het Woord van God, dan gaat het niet alleen over de Heilige Schrift, maar ook over de persoon van Jezus Christus, het vleesgeworden Woord van God. Daarom mondde het Jaar van het Woord van God in het bisdom uit in het hoogfeest van Kerstmis.

• Bijbel-expo op school: we willen onze katholieke identiteit uitstralen

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 23 april 2021

Leerlingen van het Sint-Maartenscollege in Voorburg lopen deze dagen de kleurige panelen tegemoet van de pop-up bijbeltentoonstelling als ze hun school binnengaan. De Bijbel-expo van het bisdom Rotterdam werd met open armen ontvangen op deze school die haar katholieke identiteit graag wil uitdragen.

• Voorafgaand aan de Zondag van het Woord van God 24 januari vond op maandagavond 18 januari een online bijenkomst plaats met de presentatie van een nieuwe brochure voor lectoren. De uitgave heeft als titel ‘De lector: Het Woord van God horen en voorlezen in de liturgie’. De brochure werd geschreven door broeder Johan te Velde o.s.b. en verschijnt bij het bisdom Rotterdam.

• “Ik vind het fantastisch. De Bijbel is heel belangrijk en ik wil graag dat mensen daar meer kennis mee maken, er meer uit gaan lezen en meer ontdekken wat de bijbel voor hen persoonlijk kan beteken.” Pastoor Bouke Bosma is blij met de pop-up bijbeltentoonstelling die in november werd opgebouwd in de H. Willibrordus parochie.

• In januari 2021 verschijnt een nieuwe brochure bij het bisdom Rotterdam: ‘De lector: Het Woord van God horen en voorlezen in de liturgie’. De brochure werd geschreven door broeder Johan te Velde o.s.b.

• De bijbel-expo in Leiden: ‘Een verrassend mooie tentoonstelling’

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 03 december 2020

Reizende tentoonstelling ‘De Bijbel Rond’ van het bisdom Rotterdam is neergestreken in de Hartebrugkerk in het centrum van Leiden. Pastoraal werker Marlene Falke ziet met deze expositie een kans om mensen te laten ontdekken dat de Bijbel niet een boek is voor op de plank, maar dat het gaat over je leven.