Welkom op bisdomrotterdam.nl/jong

In het bisdom Rotterdam worden veel activiteiten georganiseerd voor jeugd en jongeren. Het diocesane programma kent onder meer de maandelijkse Tour of Faith met de bisschop, de Vuurdoop voor vormelingen, een misdienaarsdag en diaconale acties.

Hiernaast vind je daarover meer informatie. En onderaan deze pagina vind je nieuwsberichten over jongeren.

Zie voor informatie ook de facebookpagina Jongerenpastoraat bisdom Rotterdam. En kijk in de agenda op deze website voor data en locaties. Meld je aan voor de nieuwsbrief jeugd & jongeren. Of voor de whatsapp-groep via jong@bisdomrotterdam.nl.

Heb je een vraag, mail dan naar jong@bisdomrotterdam.nl.

• Nieuwe data weekend WJD@Home bekend

Door: Bisdom Rotterdam maandag 10 januari 2022

Er is een nieuwe datum gevonden voor de WJD@Home op Ameland. Het weekend voor jongeren (15-30 jaar) zou eerst plaatsvinden van 14 tot en met 16 januari, maar moest worden uitgesteld vanwege de coronamaatregelen. Het weekend vindt nu plaats van vrijdag 29 april tot en met zondag 1 mei.

• Bisdom biedt kleurplaat over de Kerk aan

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 17 december 2021

Het bisdom heeft een kleurplaat laten maken die laat zien wat de opdracht van de Kerk is. In de illustratie zijn in drie glas-in-loodramen de symbolen verwerkt van de drievoudige zending van de Kerk.

• Honderden tieners en jongeren actief voor DiaconAction

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 15 december 2021

In de maand november en begin december zijn honderden tieners en jongeren bezig geweest met de diaconale actie DiaconAction. Bij deze jaarlijks terugkerende actie zetten ze zich in om iets te betekenen voor een naaste in hun omgeving.

• Een Tour of Faith over de Heilige Geest

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 24 november 2021

Dit jaar vond de diocesane Wereldjongerendag voor de eerste keer niet plaats op Palmzondag, maar op het hoogfeest van Christus Koning. Op verzoek van paus Franciscus werd de datum verplaatst. In bisdommen wereldwijd kwamen jongeren bijeen. In het bisdom Rotterdam sloten jongeren aan met een ontmoeting van Tour of Faith.

• Nieuwe reeks Tour of Faith: over de betekenis van de sacramenten

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 21 oktober 2021

Vanwege het Jaar van de Sacramenten dat op 17 oktober is gestart, zullen bisschop Van den Hende en jongeren in een reeks bijeenkomsten van Tour of Faith (ToF) in gesprek gaan over de sacramenten. Tijdens de eerstvolgende bijeenkomst op 24 oktober gaat het over de oorsprong van de sacramenten en staat het sacrament van het doopsel centraal.