Welkom op bisdomrotterdam.nl/jong

In het bisdom Rotterdam worden veel activiteiten georganiseerd voor jeugd en jongeren. Het diocesane programma kent onder meer de maandelijkse Tour of Faith met de bisschop, de Vuurdoop voor vormelingen, een misdienaarsdag en diaconale acties.

Hiernaast vind je daarover meer informatie. En onderaan deze pagina vind je nieuwsberichten over jongeren. Kijk in de agenda op deze website voor data en locaties. Meld je aan voor de nieuwsbrief jeugd & jongeren. Of voor de whatsapp-groep via jong@bisdomrotterdam.nl.

Heb je een vraag, mail dan naar jong@bisdomrotterdam.nl.

• Zomerkampen 2023: Dat had je gedroomd!

Door: Bisdom Rotterdam zondag 05 februari 2023

Op dinsdag 31 januari kwam de leiding van de zomerkampen van het bisdom bij elkaar om de kampen voor te bereiden. De zomerkampen zijn voor kinderen, tieners en jongeren. Ze hebben dit jaar als thema: Dat had je gedroomd! De zomerkampen 2023 vinden plaats van 9 t/m 15 juli.

• Hoogtepunten van de WJD@Home

Door: Katholiekleven.nl woensdag 01 februari 2023

Op zondag tijdens WJD@Home vierden de jongeren samen met parochianen van Ameland de eucharistie in de Sint-Clemenskerk. Bisschop Van den Hout was hoofdcelebrant en verzorgde de homilie. In de middag werd een College Tour gehouden, waarbij bisschop Mutsaerts vragen beantwoordde en met de jongeren in gesprek ging.

• WJD@Home over geloof en in beweging komen

Door: Bisdom Rotterdam & katholiekleven.nl zondag 29 januari 2023

Op 28 januari startte de dag tijdens WJD@Home vroeg met een eucharistieviering. Bisschop Mutsaerts was daarin hoofdcelebrant. Bisschop Van den Hende verzorgde de homilie. Daarna was er een catechese door bisschop Van den Hout, waarna de jongeren in hun deelgroep het programma vervolgden.

• FOTOVERSLAG WJD-kruis in het bisdom Rotterdam

Door: Bisdom Rotterdam zondag 23 oktober 2022

Van 23 tot en met 25 oktober was het Wereldjongerendagen-kruis te gast in het bisdom Rotterdam. Het vier meter hoge WJD-kruis maakt van 14 oktober tot 6 november een tour door Nederland als landelijke pelgrimstocht door de bisdommen op weg naar de WJD 2023 in Lissabon.

• WJD: Voorbereidingen in parochies en bisdom

Door: Bisdom Rotterdam maandag 10 oktober 2022

Op 27 september kwam het taakveldoverleg jongeren bij elkaar op het bisdombureau in Rotterdam. In het taakveldoverleg ontmoeten pastorale beroepskrachten uit parochies elkaar periodiek om te spreken over activiteiten voor jongeren in het bisdom en parochies. Op uitnodiging van Desirée Bühler, medewerker jongerenpastoraat, werd deze keer gesproken over de WJD.