Welkom op bisdomrotterdam.nl/jong

In het bisdom Rotterdam worden veel activiteiten georganiseerd voor jeugd en jongeren. Het diocesane programma kent onder meer de maandelijkse Tour of Faith met de bisschop, de Vuurdoop voor vormelingen, een misdienaarsdag en diaconale acties.

Hiernaast vind je daarover meer informatie. En onderaan deze pagina vind je nieuwsberichten over jongeren. Zie voor informatie ook de facebookpagina Jongerenpastoraat bisdom Rotterdam. En kijk in de agenda op deze website voor data en locaties. Meld je aan voor de nieuwsbrief jeugd & jongeren. Of voor de whatsapp-groep via jong@bisdomrotterdam.nl.

Heb je een vraag, mail dan naar jong@bisdomrotterdam.nl.

• Volg het WJD-kruis door Nederland

Door: Jong Katholiek dinsdag 27 september 2022

Van 14 oktober tot 6 november maakt het WJD-kruis een tour door Nederland. Het vier meter hoge kruis is van 23 tot en met 25 oktober in het bisdom Rotterdam. Het WJD-kruis is een herkenbaar onderdeel van een landelijke pelgrimstocht door de bisdommen op weg naar de WJD die begin augustus 2023 in Lissabon plaatsvinden.

• FOTOVERSLAG Misdienaarsdag 2022

Door: Bisdom Rotterdam zondag 25 september 2022

Bijna tachtig misdienaars, acolieten en ouders/begeleiders verzamelden zich op zaterdag 24 september in de H. Laurentiuskerk in Voorschoten. Ze kwamen samen voor de Misdienaarsdag 2022.

• Jongerenprogramma 2022-2023

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 21 september 2022

Het jongerenprogramma 2022-2023 staat voor een belangrijk deel in het teken van de voorbereiding op de Wereldjongerendagen 2023 in Lissabon. Parochies ontvingen posters en ansichtkaarten met het jaaroverzicht.

• Bezoek van de bisschop aan de zomerkampen

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 14 juli 2022

Dit jaar beleven de zomerkampen van het bisdom Rotterdam hun veertigjarig jubileum. De kampen werden voor het eerst georganiseerd in 1982 door priesterstudenten van het bisdom Rotterdam als misdienaarskampen. Nu worden de kampen georganiseerd door een groep betrokken jonge vrijwilligers in samenwerking met het jongerenpastoraat van het bisdom en diakens van het bisdom.

• Bisschop en deelname aan de Maria Ommegang Bergen op Zoom

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 29 juni 2022

Op zondagmiddag 26 juni nam bisschop Van den Hende deel aan de Maria Ommegang in Bergen op Zoom. Jongeren uit het bisdom Rotterdam waren uitgenodigd om als afsluiting van het seizoen de Ommegang mee te maken en daarna een ontmoeting te hebben met jongeren uit het bisdom Breda.