Wereldjongerendagen

Doe mee met de maandelijkse Tour of Faith en andere activiteiten voor jongeren in het bisdom Rotterdam

Tour of Faith is de maandelijkse ontmoeting voor jongeren (16-30 jaar) in het bisdom Rotterdam. Je viert de eucharistie met de bisschop als celebrant, hebt een geloofsgesprek en sluit af met een gezamenlijke (brood)maaltijd. Tour of Faith vindt plaats op de laatste zondag van de maand. De eucharistieviering begint om 15.00 uur. Het programma eindigt rond 18.30 uur. Elk jaar is er op de Wereldjongerendag een speciale editie van Tour of Faith met een uitgebreid programma. En voor Pasen en Kerstmis is er gelegenheid om het sacrament van boete en verzoening te ontvangen.

Hieronder vind je de laatste informatie over de Wereldjongerendagen. In het menu hiernaast lees je meer over M25 en DiaconAction, de Vuurdoop, Misdienaarsdag, zomerkampen en informatie voor studenten.

Zie voor de laatste informatie de Facebook-pagina Jongerenpastoraat bisdom Rotterdam. Als je de pagina volgt, krijg je automatisch de uitnodiging voor de volgende bijeenkomst. Zie ook de activiteiten op deze website voor de data met de locaties.

WJD: jongeren uit de hele wereld vieren samen het geloof

De Wereldjongerendagen (WJD) is het grootste jongerenevenement ter wereld. De eerstvolgende WJD vinden plaats in Lissabon in 2023. Bekijk hieronder het geloofsverhaal van Pauline die naar de WJD in Krakau ging. "Door de WJD begon ik me steeds meer open te stellen voor God." En het geloofsverhaal van Rowy die naar de WJD in Madrid ging en enthousiast is geworden om ook zelf het geloof weer door te geven aan andere jongeren.

 • WJD@Home 2022: De eerste aanmelders uit het bisdom Rotterdam

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 30 juli 2021

  In juli startte de inschrijving voor de landelijke WJD@Home op Ameland (14-16 januari). Onder de eerste aanmelders zijn twee jongeren uit het bisdom Rotterdam: Pauline Terpstra en Ingrid de Haas.

 • De Wereldjongerendagen beginnen nu

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 01 juli 2021

  Nu er weer meer kan en mag in de samenleving als het gaat om corona, komt er ook weer perspectief op de Wereldjongerendagen. Het vooruitzicht om de Wereldjongerendagen (WJD) samen te vieren ziet er weer positief uit. De internationale WJD zijn een jaar opgeschoven en vinden in 2023 plaats in Portugal. Maar ook daarvoor is er heel wat te beleven.

 • WJD@Home en het officiĆ«le lied voor de WJD 2023

  Door: Bisdom Breda donderdag 28 januari 2021

  Op 31 januari geeft het bisdom Breda de aftrap voor de Wereldjongerendagen met de WJD@Home. Jongeren uit het bisdom Rotterdam sluiten zich aan bij het online programma.

 • Dit is het logo van de WJD 2023

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 21 oktober 2020

  Op internet is het logo van de Wereldjongerendagen 2023 in Lissabon bekend gemaakt. De organisatie deed dat op 16 oktober als een eerbetoon aan paus Johannes Paulus II. Op 16 oktober 1978 werd hij gekozen tot paus. De WJD waren in 1985 zijn initiatief.

 • Januari 2021: save the date voor een nieuwe WJD@Home

  Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 14 juli 2020

  Jongeren in de leeftijd vanaf 15 jaar kunnen in januari 2021 opnieuw naar een WJD@Home op Ameland. De WJD@Home werden in 2019 voor het eerst gehouden op Ameland voor jongeren die niet deel konden nemen aan de Wereldjongerendagen in Panama. WJD@Home was met ruim honderd deelnemers een groot succes. Dat vroeg om een vervolg.

Lees meer
Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven