Welkom op bisdomrotterdam.nl/jong

In het bisdom Rotterdam worden veel activiteiten georganiseerd voor jeugd en jongeren. Het diocesane programma kent onder meer de maandelijkse Tour of Faith met de bisschop, de Vuurdoop voor vormelingen, een misdienaarsdag en diaconale acties.

Hiernaast vind je daarover meer informatie. En onderaan deze pagina vind je nieuwsberichten over jongeren. Kijk in de agenda op deze website voor data en locaties. Meld je aan voor de nieuwsbrief jeugd & jongeren. Of voor de whatsapp-groep via jong@bisdomrotterdam.nl.

Heb je een vraag, mail dan naar jong@bisdomrotterdam.nl.

 • Vuurdoop! voor vormelingen op de zaterdag voor Pinksteren

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 31 mei 2023

  Op zaterdag 27 mei kwamen 250 vormelingen en 70 ouders en begeleiders bijeen in de kathedraal in Rotterdam voor de Vuurdoop. De deelnemers openden de dag samen in de kerk. In verschillende talen werd door vormelingen gebeden om de komst van de Heilige Geest.

 • Aanmelden voor de WJD nog tot 31 mei

  Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 23 mei 2023

  De WJD van 2023 komen dichterbij. Veel jongeren hebben zich al aangemeld voor wat het grootste jongerenevenement ter wereld is. Wie dat nog niet heeft gedaan, moet snel zijn. Aanmelden kan nog tot 31 mei via wjd.nl

 • Geloofsgesprek WJD: Jongeren in de Kerk

  Door: Bisdom Rotterdam zondag 07 mei 2023

  In het Geloofsgesprek op zondag 7 mei vertelden Romy Kersten (18) en pastoraal werker Johnny Tran over de WJD. In de parochie H. Theresia van Ávila (Drechtsteden) bereidt een groep jongeren zich voor op de reis. Romy is nog niet zo lang katholiek. Wat verwacht ze van de WJD? En waarom zijn de WJD zo belangrijk voor jongeren? Daarover vertelt Johnny Tran.

 • Tour of Faith van jongeren en de bisschop in Lisse

  Door: Bisdom Rotterdam zondag 23 april 2023

  “Vandaag is het de derde zondag van Pasen. De paaskaars brandt: het licht van Christus dat de duisternis heeft doorbroken. Pasen en van daaruit gezonden worden is een levenslange Tour of Faith.” Zo verwelkomde diaken Iwan Osseweijer jongeren op 23 april in de Sint-Agathakerk in Lisse voor de Tour of Faith ontmoeting rond de bisschop.

 • Tour of Faith ontmoeting voor Pasen

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 29 maart 2023

  De Tour of Faith ontmoeting van de bisschop en jongeren op zondag 26 maart stond in het teken van de voorbereiding op Pasen. De groep jongeren, die elkaar maandelijks in wisselende samenstelling ontmoet, kwam samen in de Hartebrugkerk in Leiden.

Lees meer
Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven