Wereldjongerendagen

Tour of Faith: maandelijkse jongerenontmoeting in het bisdom Rotterdam

Tour of Faith is de maandelijkse jongerenontmoeting voor jongeren (16-30 jaar) in het bisdom Rotterdam. Je bent steeds te gast in een parochie. Je viert de eucharistie met de bisschop als celebrant, hebt een geloofsgesprek en sluit af met een gezamenlijke (brood)maaltijd. Tour of Faith vindt plaats op de laatste zondag van de maand. De eucharistieviering begint om 15.00 uur. Het programma eindigt rond 18.30 uur.

De viering van Wereldjongerendag op Palmzondag is een speciale editie van Tour of Faith. Op deze dag zijn we in gedachten verbonden met jongeren over de hele wereld. Er is dan een uitgebreid programma voor jongeren uit het bisdom. Hiervan maken een eucharistieviering en workshops deel uit. Ter voorbereiding op Pasen is er gelegenheid om het sacrament van boete en verzoening te ontvangen tijdens de aanbidding van het heilig Sacrament.

In december staat Tour of Faith in het teken van de voorbereiding op Kerstmis. Je kunt het sacrament van boete en verzoening ontvangen als je dat wilt. De opzet van de middag wordt hierop aangepast.

Zie voor de laatste informatie de Facebook-pagina Jongerenpastoraat bisdom Rotterdam. Als je de pagina volgt, krijg je automatisch de uitnodiging voor de volgende bijeenkomst. Zie ook de activiteiten op deze website voor de data met de locaties.

WJD: jongeren uit de hele wereld vieren samen het geloof

De Wereldjongerendagen (WJD) is het grootste jongerenevenement ter wereld. De eerstvolgende WJD vinden plaats in Lissabon in 2023. Elk jaar wordt Palmzondag gevierd als WJD met jongeren in het eigen bisdom. In 2020 was dit vanwege het coronavirus een online bijeenkomst. Bisschop Van den Hende hield een catechese over het thema dat paus Franciscus voor deze Palmzondag/WJD koos: “Jongeman, Ik zeg je: Sta op!” (Lucas 7, 14). Lees meer over de WJD en de weg ernaartoe in de berichten hieronder.

 • Januari 2021: save the date voor een nieuwe WJD@Home

  Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 14 juli 2020

  Jongeren in de leeftijd vanaf 15 jaar kunnen in januari 2021 opnieuw naar een WJD@Home op Ameland. De WJD@Home werden in 2019 voor het eerst gehouden op Ameland voor jongeren die niet deel konden nemen aan de Wereldjongerendagen in Panama. WJD@Home was met ruim honderd deelnemers een groot succes. Dat vroeg om een vervolg.

 • Wereldjongerendagen worden met een jaar uitgesteld

  Door: Rkkerk.nl woensdag 22 april 2020

  De Wereldjongerendagen worden een jaar uitgesteld. De WJD in Lissabon vinden niet in 2022 plaats, maar pas in 2023. Dat heeft het Vaticaan bekendgemaakt op maandag 20 april. Ook de Wereldgezinsdagen in Rome, die in 2021 zouden zijn, worden een jaar uitgesteld.

 • Palmzondag: livestream voor jongeren met bisschop Van den Hende

  Door: Bisdom Rotterdam zaterdag 04 april 2020

  Vanwege de maatregelen rond het coronavirus kunnen jongeren en de bisschop dit jaar niet samenkomen op Palmzondag/Wereldjongerendag. In overleg met het jongerenpastoraat wordt daarom gekozen voor een digitaal alternatief. De catechese van de bisschop wordt live gestreamd vanuit het bisdomhuis.

 • Boodschap van paus Franciscus voor jongeren: Leef mee en laat je raken

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 11 maart 2020

  De komende Palmzondag op 5 april is de eerste stap op weg naar de Wereldjongerendagen (WJD) die in 2022 in Lissabon zullen zijn. In zijn boodschap voor deze Palmzondag schrijft paus Franciscus dat gebeurtenissen zoals de WJD laten zien dat het “samen op weg” zijn een wezenlijke dimensie van de Kerk is.

 • Paus maakt thema WJD 2022 bekend

  Door: Katholiekleven.nl woensdag 26 juni 2019

  Paus Franciscus maakte op zaterdag 22 juni het thema bekend van de Wereldjongerendagen die in 2022 plaatsvinden in Lissabon: ‘Maria stond op en ging met spoed’. De paus deed dit aan het eind van een internationale bijeenkomst met jongeren in Rome.

Lees meer
Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven