Welkom op bisdomrotterdam.nl/jong

In het bisdom Rotterdam worden veel activiteiten georganiseerd voor jeugd en jongeren. Het diocesane programma kent onder meer de maandelijkse Tour of Faith met de bisschop, de Vuurdoop voor vormelingen, een misdienaarsdag en diaconale acties.

Hiernaast vind je daarover meer informatie. En onderaan deze pagina vind je nieuwsberichten over jongeren.

 • WJD-reünie op Wereldjongerendag bij Tour of Faith

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 29 november 2023

  Op zondag 26 november was het wereldwijd in de Kerk de Wereldjongerendag in de bisdommen. Ook in het bisdom Rotterdam kwamen jongeren op deze dag samen bij de Tour of Faith. Dat gebeurde in en bij de St. Caeciliakerk in Rotterdam.

 • Geloofsgesprek: “Een WJD om nooit te vergeten”

  Door: Bisdom Rotterdam zondag 26 november 2023

  Op zondag 26 november is het wereldwijd in de Kerk de Wereldjongerendag in de bisdommen. Ook in het bisdom Rotterdam komen jongeren op deze dag samen. In het Geloofsgesprek op NPO2 waren deze ochtend WJD'ers Kjeld en Svinthe Duwel te gast.

 • Paus Franciscus roept jongeren op een baken van hoop zijn. Hij spoort hen aan “om voor een levensstijl te kiezen die gebaseerd is op de hoop.” Dit is te lezen in de boodschap van de paus voor de Wereldjongerendag op 26 november (Hoogfeest van Christus Koning).

 • Katholieke Jongerendag na zeven jaar terug

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 10 november 2023

  Na acht jaren zonder Katholieke Jongerendag (KJD) vond op 4 november de KJD weer plaats. Zo’n 600 jongeren, deelnemers én vrijwilligers, kwamen in Veenendaal samen voor een dag van informatie, inspiratie en ontmoeting rond het thema ‘Welkom Thuis’.

 • Oktober is de maand van de rozenkrans. Bovendien heeft paus Franciscus gevraagd om de rozenkrans deze maand speciaal te bidden voor vrede in de wereld. Daarom stond de Tour of Faith in Zoetermeer op zondag 22 oktober in het teken van de rozenkrans.

Lees meer
Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven