Wereldjongerendagen

WJD@Home en de Wereldjongerendagen

Op de Wereldjongerendagen (WJD) ontmoet je leeftijdsgenoten van over de hele wereld die ook geloven en bij de Kerk betrokken zijn. In de tussenliggende jaren wordt een WJD@Home gehouden in Nederland.

De eerstvolgende WJD vinden plaats in Lissabon in 2023. De internationale WJD zijn het grootste jongerenevenement ter wereld!

De WJD@Home ondertussen zijn de perfecte opstap naar de WJD in 2023 in Portugal, omdat je er nieuwe vrienden kunt maken en oude bekenden weer ziet. Er is een catechese van de bisschoppen, er zijn eucharistievieringen, een avond van barmhartigheid en het programma heeft allerlei inhoudelijke en creatieve workshops.

Zie ook de facebookpagina Jongerenpastoraat bisdom Rotterdam en de agenda op deze website. En meld je aan voor de nieuwsbrief jeugd & jongeren. Of voor de whatsapp-groep via jong@bisdomrotterdam.nl.

• VIDEO Jongeren vieren diocesane Wereldjongerendag

Door: Bisdom Rotterdam maandag 21 november 2022

Sinds enkele jaren wordt de jaarlijkse Wereldjongerendag (WJD) in de bisdommen gehouden op het feest van Christus Koning. “Een bijzondere dag vandaag”, zei bisschop Van den Hende daarover in de eucharistieviering die met jongeren werd gevierd in Dordrecht, “omdat we, Breda en Rotterdam samen, onze diocesane Wereldjongerendag vieren die ook de aftrap is naar de WJD in Portugal komende zomer.”

• FOTOVERSLAG WJD-kruis in het bisdom Rotterdam

Door: Bisdom Rotterdam zondag 23 oktober 2022

Van 23 tot en met 25 oktober was het Wereldjongerendagen-kruis te gast in het bisdom Rotterdam. Het vier meter hoge WJD-kruis maakt van 14 oktober tot 6 november een tour door Nederland als landelijke pelgrimstocht door de bisdommen op weg naar de WJD 2023 in Lissabon.

• WJD: Voorbereidingen in parochies en bisdom

Door: Bisdom Rotterdam maandag 10 oktober 2022

Op 27 september kwam het taakveldoverleg jongeren bij elkaar op het bisdombureau in Rotterdam. In het taakveldoverleg ontmoeten pastorale beroepskrachten uit parochies elkaar periodiek om te spreken over activiteiten voor jongeren in het bisdom en parochies. Op uitnodiging van Desirée Bühler, medewerker jongerenpastoraat, werd deze keer gesproken over de WJD.

• VIDEO De bisschop nodigt jongeren uit voor de WJD

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 27 september 2022

Met de Tour of Faith voor jongeren op zondag 25 september startte een reeks bijeenkomsten op weg naar de Wereldjongerendagen (WJD) volgend jaar in Lissabon. In het bisdom Rotterdam staat de voorbereiding op de WJD voor een belangrijk deel in het teken van de DOCAT en de sociale leer van de Kerk.

• Volg het WJD-kruis door Nederland

Door: Jong Katholiek dinsdag 27 september 2022

Van 14 oktober tot 6 november maakt het WJD-kruis een tour door Nederland. Het vier meter hoge kruis is van 23 tot en met 25 oktober in het bisdom Rotterdam. Het WJD-kruis is een herkenbaar onderdeel van een landelijke pelgrimstocht door de bisdommen op weg naar de WJD die begin augustus 2023 in Lissabon plaatsvinden.