Wereldjongerendagen

WJD@Home en de Wereldjongerendagen

Op de Wereldjongerendagen (WJD) ontmoet je leeftijdsgenoten van over de hele wereld die ook geloven en bij de Kerk betrokken zijn. In de tussenliggende jaren wordt een WJD@Home gehouden in Nederland.

De eerstvolgende WJD vinden plaats in Lissabon in 2023. De internationale WJD zijn het grootste jongerenevenement ter wereld!

De WJD@Home ondertussen zijn de perfecte opstap naar de WJD in 2023 in Portugal, omdat je er nieuwe vrienden kunt maken en oude bekenden weer ziet. Er is een catechese van de bisschoppen, er zijn eucharistievieringen, een avond van barmhartigheid en het programma heeft allerlei inhoudelijke en creatieve workshops.

Zie de agenda op deze website. En meld je aan voor de nieuwsbrief jeugd & jongeren. Of voor de whatsapp-groep via jong@bisdomrotterdam.nl.

 • Hoogtepunten van de WJD@Home

  Door: Katholiekleven.nl woensdag 01 februari 2023

  Op zondag tijdens WJD@Home vierden de jongeren samen met parochianen van Ameland de eucharistie in de Sint-Clemenskerk. Bisschop Van den Hout was hoofdcelebrant en verzorgde de homilie. In de middag werd een College Tour gehouden, waarbij bisschop Mutsaerts vragen beantwoordde en met de jongeren in gesprek ging.

 • WJD@Home over geloof en in beweging komen

  Door: Bisdom Rotterdam & katholiekleven.nl zondag 29 januari 2023

  Op 28 januari startte de dag tijdens WJD@Home vroeg met een eucharistieviering. Bisschop Mutsaerts was daarin hoofdcelebrant. Bisschop Van den Hende verzorgde de homilie. Daarna was er een catechese door bisschop Van den Hout, waarna de jongeren in hun deelgroep het programma vervolgden.

 • Jongeren zijn WJD@Home op Ameland gestart

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 27 januari 2023

  Op vrijdag 27 januari zijn jongeren hun WJD@Home gestart op Ameland. Na een busreis door de verschillende bisdommen, waar de jongeren opstapten, en de oversteek met de veerboot kwamen ze samen in de Sint-Clemenskerk.

 • “Ik hoop dat veel jongeren meegaan naar de WJD in Lissabon”

  Door: Bisdom Rotterdam zondag 15 januari 2023

  Van vrijdag 27 tot en met zondag 29 januari vinden de WJD@Home plaats op Ameland. Vanuit het bisdom Rotterdam is diaken Iwan Osseweijer betrokken bij de organisatie. Hij is tot en met de Wereldjongerendagen coördinator voor de WJD in het bisdom Rotterdam.

 • WJD@Home: ‘mini-Wereldjongerendagen’ op Ameland

  Door: Jong Katholiek / Bisdom Rotterdam dinsdag 06 december 2022

  Om alvast de smaak te pakken krijgen voor de WJD in Lissabon organiseert Jong Katholiek van 27-29 januari 2023 WJD@Home. Het is een ‘mini-Wereldjongerendagen’ op Ameland, voor jongeren van 15-30 jaar.

Lees meer
Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven