Wereldjongerendagen

WJD@Home en de Wereldjongerendagen

Op de Wereldjongerendagen (WJD) ontmoet je leeftijdsgenoten van over de hele wereld die ook geloven en bij de Kerk betrokken zijn. In de tussenliggende jaren wordt een WJD@Home gehouden in Nederland. De eerstvolgende WJD vinden plaats in Lissabon in 2023. Hieronder vind je meer informatie.

Zie ook de facebookpagina Jongerenpastoraat bisdom Rotterdam en de agenda op deze website. En meld je aan voor de nieuwsbrief jeugd & jongeren. Of voor de whatsapp-groep via jong@bisdomrotterdam.nl.

WJD@Home

De WJD@Home zijn de perfecte opstap naar de WJD in 2023 in Portugal, omdat je er nieuwe vrienden kunt maken en oude bekenden weer ziet. Er is een catechese van de bisschoppen, er zijn eucharistievieringen, een avond van barmhartigheid en het programma heeft allerlei inhoudelijke en creatieve workshops.

Wereldjongerendagen

De Wereldjongerendagen (WJD) is het grootste jongerenevenement ter wereld. De eerstvolgende WJD vinden plaats in Lissabon in 2023. Bekijk het geloofsverhaal van Pauline die naar de WJD in Krakau ging. "Door de WJD begon ik me steeds meer open te stellen voor God." En het geloofsverhaal van Rowy die naar de WJD in Madrid ging en enthousiast is geworden om ook zelf het geloof weer door te geven aan andere jongeren.

 • Paus Franciscus: “Sta op en vier de WJD!”

  Door: Katholiekleven.nl zondag 14 november 2021

  “Jullie kwamen in moeilijke situaties terecht die jullie niet eerder gekend hebben […] De beproeving heeft ons onze zwakheden getoond, maar heeft ook onze deugden aan het licht gebracht, waaronder een neiging tot solidariteit.” Dit schrijft paus Franciscus in zijn boodschap aan jongeren vanwege de Wereldjongerendag op 21 november.

 • Data WJD 2023 bekend: 1 tot en met 6 augustus 2023

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 06 oktober 2021

  Jongeren die in 2023 mee willen naar de Wereldjongerendagen (WJD) in Lissabon kunnen nu de eerste week van augustus reserveren én de laatste week van juli.

 • WJD@Home 2022: De eerste aanmelders uit het bisdom Rotterdam

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 30 juli 2021

  In juli startte de inschrijving voor de landelijke WJD@Home op Ameland (14-16 januari). Onder de eerste aanmelders zijn twee jongeren uit het bisdom Rotterdam: Pauline Terpstra en Ingrid de Haas.

 • De Wereldjongerendagen beginnen nu

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 01 juli 2021

  Nu er weer meer kan en mag in de samenleving als het gaat om corona, komt er ook weer perspectief op de Wereldjongerendagen. Het vooruitzicht om de Wereldjongerendagen (WJD) samen te vieren ziet er weer positief uit. De internationale WJD zijn een jaar opgeschoven en vinden in 2023 plaats in Portugal. Maar ook daarvoor is er heel wat te beleven.

 • WJD@Home en het officiële lied voor de WJD 2023

  Door: Bisdom Breda donderdag 28 januari 2021

  Op 31 januari geeft het bisdom Breda de aftrap voor de Wereldjongerendagen met de WJD@Home. Jongeren uit het bisdom Rotterdam sluiten zich aan bij het online programma.

Lees meer
Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven