Wereldjongerendagen

WJD@Home en de Wereldjongerendagen

Naast het aanbod in parochies en activiteiten in het bisdom zijn de Wereldjongerendagen (WJD) een manier om leeftijdsgenoten te ontmoeten van over de hele wereld die ook geloven en bij de Kerk betrokken zijn. In de tussenliggende jaren wordt een WJD@Home gehouden in Nederland.

De eerstvolgende WJD vinden plaats in Lissabon in 2023. Hieronder vind je meer informatie.

Zie ook de facebookpagina Jongerenpastoraat bisdom Rotterdam en de agenda op deze website. En meld je aan voor de nieuwsbrief jeugd & jongeren. Of voor de whatsapp-groep via jong@bisdomrotterdam.nl.

WJD@Home

De WJD@Home zijn de perfecte opstap naar de WJD in 2023 in Portugal, omdat je er nieuwe vrienden kunt maken en oude bekenden weer ziet. Er is een catechese van de bisschoppen, er zijn eucharistievieringen, een avond van barmhartigheid en het programma heeft allerlei inhoudelijke en creatieve workshops.

Wereldjongerendagen

De Wereldjongerendagen (WJD) is het grootste jongerenevenement ter wereld. De eerstvolgende WJD vinden plaats in Lissabon in 2023. Bekijk het geloofsverhaal van Pauline die naar de WJD in Krakau ging. "Door de WJD begon ik me steeds meer open te stellen voor God." En het geloofsverhaal van Rowy die naar de WJD in Madrid ging en enthousiast is geworden om ook zelf het geloof weer door te geven aan andere jongeren.

• WJD@Home 2022: De eerste aanmelders uit het bisdom Rotterdam

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 30 juli 2021

In juli startte de inschrijving voor de landelijke WJD@Home op Ameland (14-16 januari). Onder de eerste aanmelders zijn twee jongeren uit het bisdom Rotterdam: Pauline Terpstra en Ingrid de Haas.

• De Wereldjongerendagen beginnen nu

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 01 juli 2021

Nu er weer meer kan en mag in de samenleving als het gaat om corona, komt er ook weer perspectief op de Wereldjongerendagen. Het vooruitzicht om de Wereldjongerendagen (WJD) samen te vieren ziet er weer positief uit. De internationale WJD zijn een jaar opgeschoven en vinden in 2023 plaats in Portugal. Maar ook daarvoor is er heel wat te beleven.

• WJD@Home en het officiĆ«le lied voor de WJD 2023

Door: Bisdom Breda donderdag 28 januari 2021

Op 31 januari geeft het bisdom Breda de aftrap voor de Wereldjongerendagen met de WJD@Home. Jongeren uit het bisdom Rotterdam sluiten zich aan bij het online programma.

• Dit is het logo van de WJD 2023

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 21 oktober 2020

Op internet is het logo van de Wereldjongerendagen 2023 in Lissabon bekend gemaakt. De organisatie deed dat op 16 oktober als een eerbetoon aan paus Johannes Paulus II. Op 16 oktober 1978 werd hij gekozen tot paus. De WJD waren in 1985 zijn initiatief.

• Januari 2021: save the date voor een nieuwe WJD@Home

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 14 juli 2020

Jongeren in de leeftijd vanaf 15 jaar kunnen in januari 2021 opnieuw naar een WJD@Home op Ameland. De WJD@Home werden in 2019 voor het eerst gehouden op Ameland voor jongeren die niet deel konden nemen aan de Wereldjongerendagen in Panama. WJD@Home was met ruim honderd deelnemers een groot succes. Dat vroeg om een vervolg.