Wereldjongerendagen

WJD@Home en de Wereldjongerendagen

Op de Wereldjongerendagen (WJD) ontmoet je leeftijdsgenoten van over de hele wereld die ook geloven en bij de Kerk betrokken zijn. In de tussenliggende jaren wordt een WJD@Home gehouden in Nederland. De eerstvolgende WJD vinden plaats in Lissabon in 2023. Hieronder vind je meer informatie.

Zie ook de facebookpagina Jongerenpastoraat bisdom Rotterdam en de agenda op deze website. En meld je aan voor de nieuwsbrief jeugd & jongeren. Of voor de whatsapp-groep via jong@bisdomrotterdam.nl.

De WJD@Home zijn de perfecte opstap naar de WJD in 2023 in Portugal, omdat je er nieuwe vrienden kunt maken en oude bekenden weer ziet. Er is een catechese van de bisschoppen, er zijn eucharistievieringen, een avond van barmhartigheid en het programma heeft allerlei inhoudelijke en creatieve workshops.

De internationale WJD zijn het grootste jongerenevenement ter wereld. De eerstvolgende WJD vinden plaats in Lissabon in 2023. Bekijk het geloofsverhaal van Pauline die naar de WJD in Krakau ging. "Door de WJD begon ik me steeds meer open te stellen voor God." En het geloofsverhaal van Rowy die naar de WJD in Madrid ging en enthousiast werd om ook zelf het geloof weer door te geven aan andere jongeren.

 • Jongeren vertellen over hun mooiste WJD-ervaring

  Door: Katholiekleven.nl maandag 27 juni 2022

  Honderd jongeren uit verschillende bisdommen en enkele tientallen mensen (jonge) leiding waren dit voorjaar op Ameland voor de WJD@Home. Katholiekleven.nl vroeg jongeren er naar hun mooiste WJD-ervaring.

 • VIDEO Dit waren de WJD@Home op Ameland

  Door: Katholiekleven.nl vrijdag 20 mei 2022

  Bekijk nu ook het videoverslag van de WJD@Home op Ameland. Dit werd gemaakt door katholiekleven.nl. In deze video vertellen jongeren hoe mooi, leuk en inspirerend de WJD zijn.

 • VIDEO Van de WJD@Home naar @Lissabon

  Door: Katholiekleven.nl maandag 09 mei 2022

  De WJD@Home op Ameland (29 april - 1 mei) waren een opstap naar de Wereldjongerendagen in 2023 in Lissabon. Katholiekleven.nl sprak met jongeren die nu al weten dat ze volgend jaar meegaan op deze reis. Zij vertellen waarom.

 • FOTOVERSLAG WJD@Home op Ameland

  Door: Katholiekleven.nl dinsdag 03 mei 2022

  Op vrijdagavond 29 april namen honderd jongeren uit het hele land de veerboot van Holwerd naar Ameland voor een weekend lang WJD@Home.

 • Een weekend lang WJD@Home voor meer dan honderd jongeren

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 22 april 2022

  Honderd deelnemers uit verschillende bisdommen en enkele tientallen mensen leiding nemen op vrijdagavond 29 april de veerboot van Holwerd naar Ameland. Daar zullen ze een weekend lang deelnemen aan de WJD@Home. De landelijke jongerenactiviteit wordt georganiseerd onder de vlag van Jong Katholiek.

Lees meer
Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven